Partizan u Podgorici traži ‘osvetu’ za Superkup

Crno-beli vraćaju se na ‘mesto zločina’, u halu Morača, u kojoj im je Borna Kapusta trojkom preko Frenka Kaminskog oduzeo trofej ABA Superkupa.

Partizan u Podgoricu stiže posle mentalno i fizički iscrpljujućeg duplog kola u Evroligi. Oni ne mogu da budu nezadoljni polovičnim učinkom, ali im, sasvim sigurno, ostaje gorak ukus posle poraza od Reala. Šampion Jadrana je trenutno na skoru 17-6, a posle poraza Budućnosti, ima šansu i da pobedom dospe na deobu drugog mesta sa njima.

Studentski centar je sa skorom 11-12 u grčevitoj borbi za plej-of sa Splitom i Igokeom, sa kojima se bori za poslednje dve karte za doigravanje. Do kraja regularnog dela takmičenja njihov raspored je sve samo ne lak, budući da posle ove, njima slede utakmice za Zvezdom i Budućnosti. Imajući to u vidu, jasno je da bi pobeda u ovoj utakmici njima značila kao kiseonik.

foto: ABA liga

“Nakon Evrolige je na redu ABA liga. Kao i uvek, menjamo čip, uz maksimalno poštovanje prema SC Derbiju o kojem se sve zna. To je ekipa koja zaista igra veoma dobro, napravila je podvig osvajanjem Kupa Crne Gore i ima naš respekt.” – upozorava trener Partizana, Željko Obradović.

Iako su u poslednjem susretu ova dva tima ‘crno-beli’ odneli ubedljivu pobedu, ipak se može reći da su oni Studentima stalna mušterija. Pored već pomenutog finala Superkupa, u kojem je Studentski centar osvojio svoj prvi od dosadašnja dva trofeja ove sezone, svi se verovatno još uvek sećaju prošlogodišnje četvrtfinalne serije ova dva tima. Podgoričani, ne samo da su iz Beograda otišli sa prvom pobedom u seriji, nego su i u drugoj utakmici bili na nešto više od minuta od istorijskog iznenađenja. Pre nego što se pojavio Naneli.

Partizanove muke sa utakmicama u regionalnom takmičenju posle evropskog ‘dvokola’ ne treba više apostrofirati. Previše puta su se crno-beli opekli da ne bi znali koliko ozbiljno treba da shvate ovu utakmicu. “Promena čipa” koju naglašava Obradović, kao i dobra uloga ‘pratećih’ igrača koji treba da odmene nosioce su neophodni. Posle pomenutog poraza ekipe Budućnosti u Železniku pritisak na aktuelnog šampiona je sigurno manji, ali imperativ pobede u ovom meču sasvim sigurno nije.

Utakmica počinje od 17.00 u Sportskom centru “Morača”, a pravdu će deliti Damir Javor, Josip Radojković i Luka Kardum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics