Partizan dočekuje Milaneze u noći punoj simbolike!

Crno – beli nakon trijumfa u utorak i uspešnog otvaranja duplog kola Evrolige, nastavljaju seriju domaćih utakmica duelom protiv Olimpije iz Milana.

Dugo se ovaj meč najavljivao i skroz opravdano prozvao košarkaškim spektaklom. Sport pod obručima koji toliko volimo često nas je zbog te ogromne pasije i emocije odvodio u granice drugih životnih i za naš narod takođe uvek aktuelnih tema. Bez politike se može, ali morala i obraza svakako ne. Ipak, došli smo u poziciju da praktično svaka vest ili informacija prolazi kroz politički karakter i shodno tome gubi moralnu i ljudsku vrednost. Danas puno priče ne govori mnogo ukoliko praksa i dela izostanu. Primera takve konstatacije ima gde god da se okrenemo. Nažalost, i u košarci.

Čovek celog života uči na svojim greškama, bori se sa raznim predrasudama, nedaćama i problemima. Međutim, upravo kada ispred sebe oseti trnovit put, obrazovana osoba, a to nije samo učena, već i ona sa obrazom, imaće svoj izbor i svoju glavu. Strah životu kalja obraz često rekao je vladika Petar II Petrović. Daleko smo od Njegoševih reči, ali bi se bar mogli držati za njih.

Elem, Partizan će posle dve vezane pobede, protiv Panatinaikosa i Monaka, obe ostvarene na domaćem terenu, imati priliku za nastavak niza. U Beograd dolazi milanska Olimpija koja je prošle godine na prvoj utakmici beogradskog kluba po povratku u odabrano evropsko društvo odnela brejk i znatno pokvarila to istorijsko veče. Tada, kao i sada, radi se o ekipi sjajnih i zvučnih imena, predvođena iskusnim i trofejnim Etoreom Mesinom.

Italijan će po izvorima iz Italije po završetku trenerske karijere produžiti u upravu kluba i postati predsednik “Manekena.” Ipak, do momenta povlačenja, moraće da se potrudi da trenutno rukovodstvo zadovolji rezultatima. Ambicije i ulaganja su ogromna, što demonstrira i status naslovnog sponzora (Emporio Armani).

foto: Olimpia Milano

Iako je Milano grad mode, lepršava i raskošna igra kluba iz pomenutog grada nije se pokazala delotvornom. Promenljivo izdanje od početka sezone i ponovo kuburenje sa zdravstvenim biltenom dve su konstante čije se posledice odražavaju stanjem na tabeli. Olimpija je na skoru od četiri pobede i osam poraza i deli 15. mesto sa Crvenom zvezdom. Tokom prethodna dva kola doživela je dva poprilično neprijatna iskustva. U Milanu je bolji i ubedlljiviji bio Žalgiris, dok su pre nešto manje od 48h u produžetku ispustili i pobedu i kakav – takav mometum protiv Bajerna.

Partizan sa druge strane nakon dva poraza veoma motivisano ulazi u ovaj meč, što iz već navedenih razloga, što zbog toga što je Milano jedna od tri ekipe koju Partizan prošle godine nije savladao.

Utakmica počinje u 20:30h, a očekuje se paklena atmosfera i veče za pamćenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *