Olimpijakos dovodi pojačanje iz Litvanije!

Kako navodi italijanski novinar Mateo Andreani, novo pojačanje kluba iz Pireja biće doskorašnji plejmejker Žalgirisa, Naz Mitru-Long. Američki košarkaš će biti otkupljen od strane Olimpijakosa i potpisaće ugovor na dve godine.

Naime ovaj tridesetogodišnji igrač poseduje grčki pasoš, i upravo ovo je bilo od izuzetne važnosti kada se dovodilo u pitanje hoće li crveno-beli pokušati da ga dovedu.

Nastupao je na koledžu Ajova Stejt, a profesionalnu karijeru počeo je nakon neuspešnog izlaska na draft 2017. godine. Juta je bila ta koja mu je pružila šansu, doduše imao je priliku da se dokaže u G ligi. Nakon Jute sledeći njegov tim bila je Indijana, da bi preko bare prešao nakon pandemije i 2021. potpisao za Brešu u kojoj je beležio odlične brojke i doveo tim do trećeg mesta u domaćem šampionatu. Beležio je u proseku 17 poena, četiri skoka i pet asistencija. Ove odlične partije pomno je pratio Milano koji ga je naredne sezone doveo u svoje redove ali nažalost nakon godinu dana saradnje, sporazumno je raskinut ugovor sa igračem. I za kraj, poslednja stanica na njegovom putu bila je Kaunas, ponovo potpisuje kao i u Milanu dvogodišnji ugovor ali ga ponovo prerano i završava. Ovog puta u pitanju je bio otkup koji je pozamašno platila ekipa Olimpijakosa.

Još jedan igrač koji se ne računa kao stranac, a i potrebno pojačanje na pozicijama 1 i 2 i sada se čini da roster Jorgosa Barcokasa izgleda kompletno. Uz oporavak Milutinova i uigravanje Sikme i Brazdeikisa, ponovo možemo očekivati mnogo od grčkog velikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *