Obradović: Voleo bih da igramo kao u Bolonji

Trener Partizana, Željko Obradović, danas je posle treninga svoje ekipe izneo svoja očekivanja za utakmicu 26. kola protiv tima Bajerna iz Minhena.

Odigrali smo veoma lošu utakmicu protiv Splita. To ne umanjuje način na koji je Split igrao, izuzetno pametno, strpljivo i borbeno, zato su dobili utakmicu. Kada govorimo o kvalitetima dva tima, tu su neke stvari veoma jasne. To je košarka i pokazalo se još jednom da su želja i motivacija presudni u sportu. Mi smo odigrali izuzetno slabu utakmicu, šutirali za tri 4/31, bilo je i dosta otvorenih šuteva i to je u redu da se kaže. Kako god, to je neka utakmica koja je pokazala sve neke najgore moguće stvari koje mogu da se dese timu kao što je naš. Razočaranje veliko, to sam već rekao, nadam se da se to više nikada neće ponoviti, najiskrenije. – rekao je Željko o prethodnoj utakmici svog tima i teškom porazu, pa je nastavio o važnoj utakmici protiv Bajerna iz Minhena.

Bitna utakmica, kao i sve ostale koje će biti bitne do kraja sezone. Postajemo konkurentni u Evroligi sa ciljem koji smo imali pred početak sezone, treba da učinimo sve da dobijemo tu utakmicu. Bajern je dobra ekipa, u ovom trenutku najbolja skakačka ekipa u Evroligi, drugi po ofanzivnom, treći po ofanzivnom skoku, tu sve počiva. Poslednjih pet utakmica šutiraju 49%, izvanredno za tri poena, sve utakmice koje su dobili bili su na tim procentima, ubacili nekih 12 šuteva za tri poena kad su dobijali, a kad su gubili ostali su na 7-8. O tome smo vodili računa u pripremi utakmice, kako bi dali sve što je neophodno kako bi ih sveli na proseke kad su gubili utakmice.

Ključ vraćanja na pobednički kolosek i prekida niza od četiri poraza vidi u agresivnosti i energiji koju je njegov tim pokazao u utakmici protiv Virtusa iz Bolonje.

Voleo bih da igramo utakmicu, kakvu smo velikim delom igrali u Bolonji. Sa velikom željom, borbenošću, imali utakmicu, skoro dobijenu, ali nekim greškama smo izgubili. Da nema tih grešaka, da budemo na nivou kao u Bolonji većim delom, to bi bilo to. Ništa specijalno ne treba da se uradi, samo da se vratimo stvarima i igri kakvu želim. – zaključio je trener Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics