Danilović: Zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja – bolje da ne govorim

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović bio je gost emisije “(Ne)uspjeh prvaka” u kojoj je između ostalog govorio o igranju igrača za reprezentaciju i šansama Srbije na Olimpijskim igrama.

Na početku druge sezone pomenute emisije, u goste Mirzi Džombi došao je legendarni košarkaš, bivši igrač i predsednik Partizana, danas prvi čovek srpske košarke.

Danilović ističe da smatra da su se stvari generalno u košarci dosta promenile, u odnosu na prošlo vreme, kada govorimo o igranju za reprezentaciju.

“Srbija je košarkaška nacija, a jedan vrlo zanimljiv podatak jeste da kada košarkaška reprezentacija osvoji nešto, najveći broj klinaca počne da trenira košarku. To šta ja mislim zašto neko dolazi ili ne dolazi na okupljanja, bolje je da ne govorim. Vremena su se promenila. Igrači ne razmišljaju svojim glavama, nego kada ih pitaš “Kako si?”, on kaže: “Reći će ti moj menadžer kako sam”. Ne kapiraju da menadžeri rade za njih, a ne oni za menadžere.”.

Istakao je i pozitivne primere.

“Najpozitivniji primer u odnosu prema reprezentaciji za mene je Luka Dončić, a pre njega Dirk Novicki koji je do poslednjeg dana igrao za Nemačku reprezentaciju”.

Na pitanje da li misli da Srbija može napraviti dobar rezultat na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu ukoliko svi igrači budu zdravi i na okupu, predsednik Saveza odgovara:

“Na Evropskom prvenstvu prošle godine imali smo jak tim. Nije igrao samo Bogdanović. Izgubili smo od Italijana u četvrtfinalu i to je bio kraj priče. Na Svetsko prvenstvo smo bili ispraćeni bez 4-5 najboljih igrača, a onda dođemo na jednu loptu da osvojimo prvenstvo. Znači, odziv svih najboljih ništa ne garantuje, ali moj san kao predsednika saveza je da u sastavu budu i Jokić i Bogdanović i Micić. Da svi budu zdravi i da dođu. U tom momentu mi možemo da se nadamo i da pričamo o osvajanju neke medalje na Igrama. To svakako nije nikakva garancije, jer danas svi igraju košarku.”, rekao je između ostalog Danilović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics