Avramović: Sve utakmice koje smo dobijali, sada nam izmaknu iz ruke

Nakon dva poraza u proteklom duplom kolu Evrolige, košarkaši Partizana će sutra od 20 časova i 30 minuta, dočekati ekipu minhenskog Bajerna, a svoj komentar pred taj meč dao je organizator igre crno-belih, Aleksa Avramović.

“Verujem da ćemo izaći maksimalno motivisani na utakmicu sa Bajernom. Imamo četiri vezana poraza, pogotovo su nas poremetili onaj od Virtusa, gde smo imali sve u svojim rukama, kao i ovaj sa Splitom. Momci su izašli na parket i dali sve za svoju ekipu, mi nismo i to je rezultiralo sa još dva poraza. Motivisani smo jako, jer želimo da napravimo uspeh i svi znamo koliko nam je važna svaka sledeća utakmica, počev od Bajerna, rekao je Avramović.

Na pitanje o problemima u Partizanovoj igri u proteklom periodu, odgovorio je:

“Definitivno nam treba agresivnost u oba smera, kao i vera. Vera u tim, samopouzdanje u šuteve, u saigrače i mi svi verujemo jedni u druge. Potrudićemo se da se dignemo na viši nivo, da bismo se vratili, izjavio je Aleksa, a potom dodao:

“Sve one utakmice od prošle sezone koje smo dobijali na klackalici, sada nam izmaknu iz ruke. Mega, Igokea, Zvezdu smo stigli i imali šut za pobedu… I oni su nam izmakli posle lošeg, katastrofalnog starta. Samo tu žicu da nađemo. To je do karaktera ekipe i tu će biti prevaga sa kojom sve ide nabolje“.

Upitan za objašnjenje pada forme, Avramović kaže:

“Nemam objašnjenje, nije lako reći… Mnogo puta smo loše ulazili u utakmicu, kasnije se budili i onda smo morali da jurimo protivnikovu prednost. Vratimo se i budemo u egalu, a da bi se došlo do tog egala iscrpimo se fizički i psihički. Onda nam treba stabilnost koju imamo od momenta kada jurimo rezultat, do momenta kada uđemo u egal. To treba da radimo od samog starta“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *