Hanga nakon prekida protiv Budućnosti: Navikao sam na takve scene

Mađarski košarkaš pričao je o incidentima na utakmici protiv Budućnosti u Podgorici.

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su veliki poraz od ekipe Budućnosti u okviru 19. kola ABA lige. Tako su izabranici Janisa Sferopulosa izgubili po treći put u ABA ligi, ali su ostali na prvom mestu, sa skorom 16-3, dok se Budćnost popela na drugo mesto sa skorom 14-5.

Ovaj duel je pored velike pobede domaćih obečežio i prekid zbog ubacivanja svakavih predmeta od strane domaćih navijača. Adam Hanga, jedan od najiskusnijih igrača Crvene zvezde, prokomentarisao je ovaj incident:

„Bacili su na mene nekoliko predmeta, novčiće, upaljače, ne znam šta sve još, ali nije trebalo da reagujem. Za 13 godina u Španiji navikao sam na takve scene. Nije trebalo da reagujem, ali utakmica nije krenula u najboljem smeru ni za mene ni za ekipu, sve se poklopilo, to je bio razlog za frustraciju. Osim toga, jedna osoba je čak bacila pivo koje je palo nekoliko metara od mene, pa je utakmica bila prekinuta, teren je morao da se očisti. A potom smo zamalo promašili avion. Bio je to težak dan…” – izjavio je Hanga

Sledeću utakmicu u okviru ABA lige crveno-beli igraju u nedleju protiv ekipe Zadra, što svakako nije lak protivnik, a pre toga ih očekuje utakmica protiv Žalgirisa u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *