Obradović: Važno je da svi igrači učestvuju

Nakon početne nervoze, Partizan je konsolidovao redove i na kraju relativno lako savladao ekipu podgoričke Budućnosti. Svoje prve utiske o utakmici izneo je trener Željko Obradović:

Prvu četvrtinu smo odigrali veoma loše u napadu, tražili smo rešenja u prvom kontaktu sa loptom, bez želje da odigramo strpljivije i to je rezultiralo slabim napadom. Na sreću sve se promenilo u drugoj čevtrtini, igralo se strpljivije i tu se meč pratkično prelomio. Zadovoljan sam što sam ponovo koristio sve igrače, veoma je važno da svi učestvuju u igri zbog velikog broja utakmica. Čestitam igračima, na borbenosti, želji i dobroj igri.”, rekao je Obradović i dodao:

“Ognjen je imao veliku želju, putovao je u Kanas i želeo je da igra. Urađeni su snimci i ustanovljeno je da povreda nije velika, trenirao je. Zapravo nije to trening, nego malo bolja šetnja. Kasno smo stigli iz Kaunasa, ali grupa igrača koja nije igrala u Litvaniji je odradila jedan normalniji trening u petak i među tim igračima je bio i Ognjen, takođe i Frenk Kaminski. Možda postoji mogućnost da Kaminski putuje sa nama u Španiju gde igramo mečeve Evrolige sa Valensijom, a potom i Real Madridom. Posle toga odmah idemo u Zadar tako da nas nema u Beogradu sedam dana.”

Ipak, briga bi mogla da bude potencijalna povreda Alena Smailagića.

“Imao je problem sa nogom, hteo je da pomogne ekipi, pomogao je tih prvih deset minuta, potom je bila preporuka medicinskog tima da se to prekine i povuče igrač sa terena. Hvala i njemu što je hteo da pomogne.”, rekao je Željko Obradović.

Partizan naredne sedmice očekuju dueli u Španiji sa Valensijom i Real Madridom u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics