Čović: Nismo turistička atrakcija

Nakon gostovanja predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, 24 sata kasnije na TV Prva gostovao je i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović. Razlog, isti. Govorilo se o budžetu kluba.

“Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15 miliona i 800. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 milona i 200, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 23/24. Naravno, budežet je živa materija u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka. On će se svakako menjati“, rekao je Čović i dodao:

„Zvezda to poštuje i nadamo se da će drugi poštovati. Mi smo bili pod merama prošle godine, gde su naše komšije bile enormno angažovane da spreče igranje Kampaca. Mi smo izveštaj za prošlu sezonu predali Evroligi. Mislim početkom novembra, krajnji rok je 20. decembar. Jako je zanimljivo da vidimo kako će komisija da komentariše neke druge budžete. Evo, na primer, od naših komšija. Kada dugujete državi 585 miliona dinara državi za porez… Kako?“

O pojačanjima u timu i da li će crveno-beli izlaziti na tržište:

“Radi se na nekim pojačanjima i korekcijama tima, to radi stručni štab. Videćemo kada ljudi budu imali konkretne rezultate i onda ćemo obavestiti javnost. Ja mislim da ovo jeste jedan od najboljih timova koje smo imali, ali tim nikada nije toliko dobar da je najbolji, a da nema razloga za korekcije. Vreme jednostavno pokaže u kom delu trebaju one da se naprave. Naravno, malo su i povrede uticale na to, a uzrok povreda je i ovakva dinamika takmičenja. Što se tiče Evansa, nemam pojma ko se interesuje i šta se interesuje. Informacija kako bi se kliktalo, jel?”

A onda se dotakao i sve jačih glasina kako utakmice Crvene zvezde u Evroligi postaju turistička atrakcija:

“Ne, mi nismo turistička atrakcija i nikad nećemo ni biti. Ima stalnih pokušaja da se Zvezda uvuče u politiku, sećate se onih pokušaja kad su nas napadali za karte navodno preko Telekoma, pa kad se na tribinama vređa predsednik, drugi klubovi, porodice, onda je to ‘odlična’ turistička atrakcija. Ja nisam član nijedne stranke, niti pokreta. Ja govorim u ime jednog dela KK Crvena zvezda. Ja imam pravo na svoje mišljenje, to niko ne može da mi oduzme. I juče je bila izborna tišina, kada su ovde kod vas iznošene bljuvotine. Nisam to gledao, ali sam čuo.”, rekao je predsednik crveno-belih pa dodao:

“Da vam nešto kažem, 2017. godine, Zvezda je ušla u Top 8 sa budžetom od 4.5 miliona. Zvezda drži rekord Arene od preko 25.000 gledalaca. Mi sada ne puštamo onoliko koliko bismo mogli. Ja bih na svakoj utakmici mogao da imam 29.000 gledalaca. Ali, kad je Zvezda to puštala, smetalo je što nisu čiste stepenice. Sad to ne smeta. Za to se ne kažnjavaju, kao što se ne kažnjavaju za pljuvanje i po predsedniku i po drugim porodicama i tako dalje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *