Obradović: Majk Džejms je najbolji svih vremena

Ekipa Monaka ubedljivo je savladala Crvenu zvezdu u okviru 28. kola Evrolige rezultatom 98:80.

Nakon nove pobede svog tima, Saša Obradović je najpre pričao o novom rekorderu po broju poena u Evroligi, Majku Džejmsu:

,,Velika je čast biti trener najboljeg svih vremena. Tri godine smo zajedno, gradili smo naš odnos. Pomažemo jedan drugom, na najbolji način. Tim ga podržava takođe. Jednom smo igrali plej-of, fajnal for i svi očekuju još više ove sezone. Njegov rekord biće još značajniji, ako budemo napravili iskorak. Ovo je bila emotivna utakmica za nas, nije bilo lako da igramo. Dobar tim je bio sa druge strane, normalno je što nismo našli ritam na početku. Slavili smo pobedu, ali više smo slavili ono što je Majk Džejms uradio za istoriju evropske košarke” – rekao je Obradović.

Pričao je i o tome kakav je odnos njega i sjajnog skorera:

,,Moraš da ustanoviš određeni odnos. Svi imaju drugačiji mentalitet, dolazimo sa različitih strana. Imali smo poteškoća, rasli smo zajedno. Sve ovo je avantura od prvog dana. Uvek kažem da veliki igrači poput njega stvaraju odlične trenere. Sa nekim drugim bilo bi teže za mene da se eksponiram kao kvalitetan strateg. Imamo veliku motivaciju, atmosfera u svlačionici je vrhunska. Imati ovakvu grupu, očigledno je da se vole, pa je lakše i na parketu da imaš neku ideju. Imamo dobru šansu, ali košarka je nepredvidljiva. Džordan Lojd nam daje dodatnu stabilnost. Uživaćemo u ovom momentu i očekujemo još veće stvari u budućnosti. Sutra je dan odmora za sve, prvo za trenera.” – rekao je srpski stručnjak.

Govorio je Obradović još o rekordu i o sjajnoj noći Majka Džejmsa, i istakao je da ne veruje da će ovaj rekord skoro biti oboren:

,,Nije lako imati mnogo ljudi koji te vole i podržavaju, kao što ima Džejms. Mnogo je tu priča, teško je zadržati fokus. Jednom imaš ovakvu situaciju i priliku. Izdržao je to sve vrlo dobro. Ne verujem da će u budućnosti brzo neko oboriti rekord. U NBA odlaze mladi talenti koji bi mogli da igraju u Evroligi. Majk je bio konstantan, činio tim boljim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *