Mitrović: Potrudićemo se da Džejms ne sruši rekord, moraće Branko da se naoštri

“Već dugo čitamo i dugo se piše o tome. Ruku na srce, to je veliko dostignuće i treba mu odati priznanje za to. Da li će se to desiti na sutrašnjem meču ili na nekom drugom, mi ćemo se potruditi da to ne bude sutra. Koliko god je to moguče njega održati na tom broju poena.” – rekao je Mitrović kroz smeh o rekordu koji će gotovo izvesno u skorijoj budućnosti srušiti Majk Džejms – “Fali mu 12 poena, moraće Branko da se naoštri dobro”.

“Nije prvi put da se susrećemo sa takvim nekim problemima ove sezone. Već je ekipa donekle navikla na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali i kada su igrači igrali na nekim pozicijama, koje nisu njihove primarne. Ne sumnjam da ćemo nadomestiti odsustvo tih momaka, koji neće biti. Sjajna im je centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihove bekovske linije, koje ipak smatram za njihovo glavno oružje i to je njihova najveća snaga” – rekao je centar crveno-belih.

O utakmici sa Monakom govorio je i trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos – “Teško nam je da igramo bez dvojice plejmejkera, tu je samo Jago dos Santos i Adam Hanga pomaže na ovoj poziciji, nije mu primarna, ali radi odličan posao. Neki timovi igraju bez jednog plejmejkera, zamislite kako je bez dva. Nije lako. Borićemo se sa ekipom koju imamo. Očekujem da u naredne dve nedelje imamo jednog ili dvojicu igrača od trojice povređenih na raspolaganju”

“Dao sam dva dana slobodno Dejanu Davidovcu koji je prvi put postao otac. Želeo sam da ostane sa svojom porodicom, jer smo ljudi na prvom mestu. Ilić je bolestan, zato nije igrao u Baru, iako je bio u 12. Nije bio spreman. Muči ga virus, kod kuće je i pod lekovima, neće putovati sa nama” – nastavio je grčki stručnjak o svojim kadrovskim problemima.

“Taktički moramo da budemo čvrsti u odbrani, da probamo da im poremetimo napad. Što se tiče napada, moramo da čitamo njihovu odbranu, budemo strpljivi i nađemo najbolje opcije. Znamo da je Monako napravio ekipu za fajnal-for, ali borićemo se.” – zaključuje Sferopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics