Megini klinci za plej-of, Budućnost za povratak na pobednički kolosek

Predstojeći Večiti derbi će se sigurno naći u centru pažnje narednog dana, ali će abaligaški program u matine terminu otvoriti ekipe Mege i Budućnosti.

Mega je ubedljivim porazom od Partizana prekinula niz od četiri uzastopne pobede, pa sada beleži skor od devet pobeda i osam poraza i nalazi se na deobi šestog mesta sa ekipom Zadra.

Podgoričani vezuju pobede u regionalnom takmičenju gde se sa skorom 12-5 nalaze na deobi trećeg mesta sa Cedevita Olimpijom. Naspram toga u Evrokupu su zabeležili dva tesna poraza u nizu što im je značajno smanjilo šanse za prolazak u narednu fazu tog takmičenja.

foto: ABA liga

“Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe Budućnosti. Radi se o timu koji se izvanredno pojačao u toku sezone i koji ostvaruje odlične rezultate u ABA ligi. Na nama je da pokažemo visok stepen motivacije i odigramo sa mnogo energije i fokusa u oba pravca. Na taj način, bićemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže.” – rekao je trener domaćih, Marko Barać.

Stručnjak na klupi gostujućeg sastava, Andrej Žakelj, imao je da kaže sledeće – “Još jedan vrlo težak meč protiv tima koji igra dobru košarku. Mega igra dosta otvoreno, jednostavno, sa puno trčanja, agresivnosti i skokova. Ako želimo dobar rezultat, moramo da budemo fokusirani i da obratimo pažnju na osnovne stvari. Sigurno težak meč, ali sa pravim pristupom smo favoriti i moramo to da opravdamo.”

Barać će se sasvim sigurno uzdati u dobru energiju svog sastava, koji je po proseku godina najmlađi u ABA ligi. Sa druge strane trener Žakelj očekivaće reakciju svog tima posle poraza koji je, nakon produžetaka, njegova ekipa pretrpela od Ulma.

Pravdu će deliti sudijska trojka Matej Boltauzer, Mario Majkić i Denis Hadžić, a utakmica počinje u 12.00 u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *