Jasekivičijus debitovao pobedom

Šok terapija urodila plodom, Šarunas Jasekivičijus na svom debiju u ulozi šefa struke Fenerbahčea, zabeležio je važan trijumf nad Monakom rezultatom 86:74.

PRVO POLUVREME:

Foto:AS Monaco

-Prva četvrtina meča protekla je manje više u rezultatskom egalu, nešto osetniju prednost imao je domaćin u dva navrata kada je maksimalna razlika poenima Najdžela Hejsa Dejvisa i Šanlija iznosila pet koševa. Međutim sa četiri vezana pogotka Elija Okoba na pauzu se otišlo rezultatom (24:21).

-Druga četvrtina sa sobom je donela efikasnu i poletnu igru Fenera, u kojoj se pored pomenutog dua Dejvis, Šanl istakao i Skoti Vilbekin. Mogli su domaći da sa znatno većom zalihom odu na veliki odmor obzirom da su imali i 12 poena prednosti (42:30). Da se to ne dogodi pobrinuo se ko drugi do Majk Džejms koji je u poslednjih minut i po postigao čak 11 koševa za konačnih (46:45) nakon prvih 20 minuta igre.

DRUGO POLUVREME:

Foto: AS Monaco

-Treću četvrtinu obeležio je sjajni Hejs Dejvis, sa dve ubačene trojke odnosnom osam poena ukupno bio je jedan od najzaslužnijih za ispostaviće se kapitalnu prednost, obzirom da je konačan rezultat tog dela igre glasio (22:12) u korist tima iz Istanbula.

-Četvrta četvrtina bila je demonstracija onoga što sa sobom kao trener donosi Jasekivičijus, disciplinovani Fener odoleo je svim naletima Monaka a najbliže što su gosti prišli bilo je minus sedam, serijom od pet vezanih poena Džeroma Blosomgejma (75:68).

Na kraju konačnih 86:74, u redovima domaćina igrač meča bez konkurencije bio je Dejvis 23, a istakli su se još Vilbekin sa 13, odnosno Gudurić sa 10 postignutih poena. Monaku nije bila dovoljna ni sjajna partija Džejmsa koji je meč završio sa 24 pogotka, obzirom da je jedini dvocifreni pored njega bio Okobo postigavši 14 poena. Fenerbahče se sada nalazi na skoru 7-7, dok je ekipa Saše Obradovića i dalje u vrhu sa osam pobeda i šest poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *