Jakara: San mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića

Partizan je u duplom kolu Evrolige ostvario obe pobede protiv Monaka i Olimpije iz Milana, ali na red dolaze obaveze u regionalnom šampionatu. Crno – bele u ponedeljak očekuje meč protiv Studentskog Centra.

Nakon odlaska Andreja Žakelja, Studente je preuzeo Dejan Jakara, koji je u intervjuu za podogričke Vijesti govorio o dolasku u Podgoricu.

„Smatrao sam da je bilo dosta u Heliosu, da smo napravili maksimum sa ekipom i budžetom. Rekao sam direktoru da idem na tržište, da vidim imam li cenu ili ne. Odlučio sam da učim. Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam čekao poziv iz ABA lige. Imao sam ponuda pre SC Derbija, ali mi nisu odgovarali neki detalji. Da nije bilo poziva SC nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao – znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači“, rekao je Jakara.

Trener SC smatra da regionala liga iz godine u godinu napreduje, a da je jedan od najzaslužnijih za to i legendarni Željko Obradović.

„ABA liga je svake godine sve bolja. Od dolaska Željka Obradovića u Partizan klubovi žele da se podignu na još viši nivo. Tu su Crvena zvezda i Partizan, Cedevita-Olimpija je malo smanjila budžet, Budućnost, koja je dovela Jogija Ferela. Igokea ima odličnu ekipu. To su vrlo ozbiljni klubovi. U poređenju sa nekim drugim ligama kvalitet je na zavidnom nivou.“

SC Derbi u ponedeljak od 20 časova gostuje crno-belima, a Jakara navodi da mu je životni san da vodi ekipu protiv Željka Obradovića.

„Slučajno, bilo je to usred sezone. Ukazala se šansa, nisam imao klub… Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao”, zaključio je trener podgoričke ekipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *