Jakara: Presudili su umor i iskustvo

Nakon dobre utakmice u kojoj je falilo i malo sreće za iznenađenje, SC Derbi je ostao “kratkih rukava” večeras. Trener domaćih Dejan Jakara izneo je svoje prve utiske:

“Prvo moram da čestitam Zvezdi na potpuno zasluženoj pobedi. Mi smo odigrali dobar meč, jedino na kraju su nas ova tri minuta bez fokusa koštala jer nismo uradili ono što smo se dogovarali. Izgleda na kraju da je utakmica bila dosta laganija. Rezultat je takav kakav je utakmica pokazala. Treba raditi na nekim detaljima, ja ne mogu ceo meč da skačem, ostao sam bez glasa, ali do pola poslednje četvrtine smo uradili sve što je trebalo. Na kraju umor i iskustvo jačih utakmica, nismo mogli da pariramo.”

Uporedio je ovu utakmicu sa onom prethodne nedelje protiv Partizana.

“Ova utakmica je bila takva. Protiv Partizana smo u prvoj četvrtini igrali sa stavom kako da se odbranimo a ne kako da napadamo. To smo sada popravili, jesam zadovoljan, teško je kada ekipa kakva je Zvezda stalno menja, samo dolaze novi igrači. Mi kada gledamo sa trenerima, sve razumemo, ali igračima je dosta teže. Moram da čestitam igračima za više manje celu utakmicu.”, rekao je Jakara.

Uporedio je razliku u startu meča protiv Partizana i Zvezde:

“Možda je malo lakše, jer je prva petorka Zvezde bila defanzivno orijentisana sa Hangom koji se vratio. Partizan je počeo sa tri visoka igrača što je vrlo neugodno za bilo koga u Evropi, ne samo nas. Ne mogu igračima da zamerim ništa za utakmicu sa Partizanom, koji ima jako dobar napad. Jednostavno smo imali drugačiji pristup, da mi moramo da napadamo, da smo tim koji trči i koji ima dobar napad. Da je bilo malo više fokusa, možda bi ova utakmica otišla u drugom smeru.”

Na konstataciju da će u sledećem kolu sa ekipom Budućnosti njegova ekipa biti odmornija zbog obaveza protivnika u Evrokupu, te da li to može predstavljati prednost u derbiju:

“Mislim, sigurno jeste da je to neka prednost, ali Budućnost ima vrhunsku ekipu sa dosta atleta pa je možda i teže igrati sa njima nego sa Zvezdom. Jer Zvezda igra više na glavu a ovi drugi više polažu na fizikalije. Jedna stvar je sigurna, poznajemo se svi. Moji igrači poznaju i njihovog trenera, pa možda i to može biti prednost.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics