Crvena zvezda na pragu novog pojačanja?

Kako prenosi Donatas Urbonas sa BasketNews-a, KK Crvena zvezda je blizu da potpiše košarkaša Bajern Minhena Fredija Gilespija.

Gilespi, Amerikanac rođen 1997. godine i bivši igrač Toronto Reptorsa i Orlando Medžika, nalazi se u svojoj drugoj sezoni sa klubom iz Minhena.

Prošle sezone je beležio solidne brojke u svojoj prvoj sezoni nakon napuštanja SAD-a ali ove sezone ne pruža baš toliko sjajne brojke. U tome možda leži i činjenica da je od leta kormilo tima preuzeo Pablo Laso, ali i da je doveden iskusni Serž Ibaka koji u poslednje vreme igra sve bolje i podseća na one stare partije u dresu Oklahome.

Gilespi bi mogao da donese fizičku snagu u reketu koja nedostaje od početka sezone, iako duo Mitrović-Bolomboj radi solidan posao.

Prema pravilima, mogućnost da igrač potpiše za drugi evroligaški klub je u “prozoru” koji traje od 30. decembra do 7. februara.

Imajući to na umu, čak i ako do transfera dođe, Gilespi ne bi mogao da debituje za crveno-bele u Evroligi pre 2. januara i duela sa Fenerbahčeom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *