Niko Manion u Asvelu?

Italijanski plejmejker Niko Manion mogao bi da postane novi igrač Asvela. Košarkaš koji je ovog leta prešao u Baskoniju iz redova Virtusa potpuno je pao u drugi plan dolaskom Duška Ivanovića.

Podsetimo, Niko Manion je košarkaš koji je nakon dve uspešne sezone u redovima Virtus Bolonje ( prosečna beležio oko 10 poena i četiri asistencije po meču ) ovog leta odlučio da promeni sredinu i potpiše za Baskoniju.

Ugledni Sportando je prvo preneo vest o interesovanju nekoliko timova, među kojima su bili Asvel i Olimpija Milano, ali i italijanski klubovi poput Tortone i Varezea. Budućnost Voli i Prometej su se samo raspitivali o statusu igrača ali bez konkretnih kontakata za ponudu.

A danas je ponovo Sportando izneo novu informaciju kako je Asvel najbliži potpisu italijanskog košarkaša. Prednost Asvela leži u činjenici da ih sa klupe predvodi italijanski stručnjak Đanmarko Poceko sa kojim je Manion imao odličnu saradnju u reprezentaciji Italije.

Takođe, uprkos interesovanju iz domovine pojavile su se informacije da bi Manion želeo da potpiše za neki evroligaški klub, a izgleda da je Asvel najkonkretniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *