Jago o odlasku Nejpira i pomoći Kampaca

Nakon poraza od šampiona Evrope Real Madrida, Jago dos Santos je izneo svoje utiske o samom meču u razgovoru za Meridian Sport:

“Igrali smo protiv sjajnog tima, koji je već neko vreme na okupu. Nalaze se u sjajnoj formi. Da biste pobedili ekipu poput Reala, potrebno je da odigrate sjajnu odbranu i isto tako sjajan napad. Na momente smo uspevali u defanzivi da budemo na visokom nivou, ali napad nije bio najbolji. Krenuću od sebe, jer mislim da nisam odigrao dobro, promašio sam nekoliko otvorenih šuteva. Ali košarka je nekada takva i moramo da idemo dalje.”

Dotakao se i sada već gotovo izvesnog odlaska saigrača Šabaza Nejpira:

“Tužan sam zbog Šabaza, jer je on dobar igrač i dobra osoba. Imali smo lepe trenutke, kada smo pričali o životu, o njegovom periodu u NBA ligi i lično mi je veoma žao zbog Nejpirovog odlaska, ali na kraju ovo je život. Kada je igrao u Italiji, bio je sjajan i pokazao da je dobar igrač. Zna da igra košarku, ali nekada je teško da se prilagodite. Ne znam koji je razlog zbog čega nije igrao na visokom nivou. Došao je u Beograd bez porodice, nije lako… Košarka je takva, nekada igrate dobro, nekada ne… Ne postoji igrač na svetu koji svako veče može da igra perfektno.”

Objasnio je i od kolike pomoći je bio Fakundo Kampaco i kakav odnos imaju: “Pre dve godine sam gledao Kampaca na televizoru, a danas sam igrao protiv njega. Poseban osećaj je biti zajedno sa njim na parketu, on je sjajan tip i isto tako sjajan košarkaš. Faku mi je pomogao u prethodnom periodu. Pre svega, on je moj prijatelj.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics