Džikić: Srbi su favoriti, Prihvatićemo ulogu autsajdera

Selektor gruzijske reprezentacije, našoj publici dobro poznati Aleksandar Džikić, dao je svoje viđenje sutrašnjeg duela u Tbilisiju.

“Srbi su finalisti Svetskog prvenstva. Oni su favoriti, što ćemo mi koristiti. Prihvatićemo ulogu autsajdera i nastaviti da radimo ono što smo radili u prvom poluvremenu protiv Danske. Trudićemo se da igramo agresivnu odbranu, da kontrolišemo šta se dešava na terenu. To je jedini recept ako želiš da budeš uspešan protiv Srbije.” – karakteristično prigrlio je ulogu autsajdera Džikić

Nastavio je srpski stručnjak na tu temu – “Uvek je zanimljivo kada ljudi stavljaju etikete ’favorit’ i ’autsajder’. Priznaćete da nije ista situacija u utakmici između nas i Danske, kao što će biti protiv Srbije. Kvalitet timova koji su igrali tada, približniji je nego kvalitet nas i Srbije”.

“Čvrsto verujem da će ovaj tim igrati bolje kako vreme bude odmicalo. Kada se bolje upoznamo, kada saznaju kako ja mogu da im pomognem da bi bili najbolji mogući. Ono što je dobro za nekoga individualno, ne znači da je dobro za tim. I obratno, ako je dobro za tim, ne znači da je dobro za njih individualno. Ali, verujem u timsku hemiju i spremnost da se sve žrtvuje.” – zaključio je Džikić.

Kvalifikacioni meč drugog kola između Srbije i Gruzije odigraće se sutra, sa početkom u 18.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics