Ataman: Budžet za igrače nam je 15-16 miliona, više me poštuju u Atini nego u Turskoj

Ergin Ataman se u intervjuu za turske novine Hurriyet dotakao raznih tema, među kojima su odnos sa vlasnikom Panatinaikosa, budžet kluba, život u Atini i mnoge druge teme.

Ataman je najpre pričao o razlikama u tome kako ga navijači i mediji doživljavaju u Turskoj i Grčkoj:

,,Izuzumajući profesionalizam, u Turskoj postoji nedostatak poštovanja i interesovanja. Osvojiš Evroligu dva puta i ljudi te ne poštuju. Navijači i mediji momentalno počnu da te kritikuju, ukoliko izgubiš jedan ili dva meča u Turskoj. ‘Imamo trenera koji je osvojio Evroligu dva ili tri puta’, govore ovde u Atini. Prate sve, sve je počelo da teče kako treba otkako sam došao. Niko to nije očekivao, pošto smo potpisali preko 10 novih igrača i doveli ih u tim, koji je prošle sezone bio na začelju, kada je Evroliga u pitanju. Naš budžet za igrače je oko 15-16 miliona evra, što nas svrstava na šesto-sedmo mesto” – rekao je Ataman.

Zatim se dotakao i vlasnika Panatinaikosa, Dimitrisa Janakopulosa, od koga ima veliku podršku:

,,Konstantno podržava tim sa velikim entuzijaznom. Deo je ekipe, njegova porodica je vlasnik Panatinaikosa 40 godina i svestan je zaostavštine koju je ostavio njegov otac. Nije bio najzadovoljniji zbog nekih stvari u poslednjih nekoliko godina, jer se sve to nije odvijalo onako kako je želeo. Sada je vrlo srećan. Prvo što mi je rekao bilo je da želi da oživi kult Panatinaikosa, koji je stvorio njegov otac.”

Atamanu prija Atina, u kojoj se po njegovim rečima sve vrti oko košarke:

,,Osećaš interesovanje kada si trener u Atini. Javnost, mediji, administracija, sve je totalno usmereno na košarku. Igraš u velikoj dvorani, protiv giganta poput Real Madrida i Barselone. To ti daje motivaciju.”

Takođe je Ataman izjavio da se menadžment nije mešao u odabir igrača koji su dolazili u Atinu, već su svi igrači lično njegove želje:

,,Sve poteze sam vukao ja i menadžment je uzeo svakog igrača, kojeg sam želeo. Do sada, nijedna ekipa u kojoj sam radio nije dovela nekoga bez mog znanja. Bilo je nekih ugovora pre mog dolaska, ali sam ja ‘potpisao’ sve nove igrače.”

Na kraju je Ataman upitan i za to kakav je njegov odnos prema ekipi Fenerbahčea, sa kojom je godinama bio rival, na klupi Galatasaraja i Efesa:

,,Osvojio sam pet titula protiv Fenerbahčea, to je stvorilo veliki rivalitet. Osim toga, mogu da priznam da sam navijač Galatasaraja. Zahvaljujući njima, osvojio sam Evrokup i postao deo borda direktora. Nakon što ostavim trenerski posao, cilj je da postanem predsednik Galatasaraja, tako da neću raditi u Fenerbahčeu. Imam ciljeve i poštujem Fenerbahče, ali ne mogu da radim za njih. Upoznati su sa mojom ličnošću, nikada mi neće ponuditi ugovor. Ne bi bilo u redu” – zaključio je trofejni turski stručnjak.

Panatinaikos se trenutno nalazi na visokom trećem mestu na tabeli Evrolige, sa skorom 16-10, a sledeću utakmicu izabranici Ergina Atamana će igrati u Madridu, protiv ekipe Reala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *