Buesa Arena čeka Makabi

Večeras će od 20 časova i 30 minuta, koplja ukrstiti Baskonija i “ponos Izraela” – Makabi Tel Aviv.

Tim Duška Ivanovića je na ovom meču domaćin, i svakako će kao takav imati prednost u odnosu na Makabi, ali je veoma bitan faktor minutaža igrača.


Baskonija je imala težak meč u Minhenu, protiv Bajerna, ali je Ivanović ipak uspeo da izrotira igrače, i pritom ostane u igri do samog kraja produžetaka. Jedini ko je imao velike napore bio je Kodi Miler-Mekintajer, on je za 40 minuta na parketu imao impresivan učinak, 20 poena, 5 skokova i 15 asistencija. Indeks korisnosti 39, “MVP učinak” nekadašnjeg plejmejkera Partizana, sa trojkom za produžetak, ostaće dugo upamćen. Tim iz Španije u ovaj meč ulazi sa, može se reći, imperativom pobede, jer je u ovom trenutku svaka utakmica finalna, i svaka pobeda važi duplo, posebno kada se igra kod kuće.

Duško Ivanović na ovom meču, kao ni na prethodnom, neće moći da računa na svoju uzdanicu, Sedekerskisa, od ranije Čiozu, Diopa, kao ni na Met Kostela koji je bio jedan od boljih igrača u Minhenu.

Ekipa Makabija stiže u, može se reći, solidnom ritmu. Imali žuto-plavi krizu rezultata, posebno od poraza od Partizana, ali su se podigli protiv Panatinaikosa, a zatim pružili snažan otpor “kralju” u Madridu. Ipak “WiZink Centar” je idalje ostao neosvojiva “tvrđava” za evroligaške timove. Ono što može da raduje navijače izraelskog predstavnika je svakako forma Vejd Boldvina koji igra izvrsno u poslednje vreme. Nekako pored njega, standardno isporučuju Kolson i Nibo, dok Lorenco Braun igra ispod očekivanja ove sezone, i retko koji meč zadovolji apetite.

Oded Kataš ima gotovo celu ekipu na raspolaganju za ovaj meč, jer je jedino odsutan Rafi Menko.

foto: Euroleague

Ovaj meč bi mogao da pomuti mnoge planove u nastavku, s obzirom da je Makabi na skoru 13-11 (kao i Olimpijakos), dok je Baskonija na skoru 12-12 (kao i Valensija u Partizan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *