Sferopulos: Teodosić je bolje, pratimo situaciju na tržištu

Iako je njegov nastup bio pod znakom pitanja, Miloš Teodosić će ipak nastupiti na meču 35. kola između ekipa Crvene zvezde i Barselone.

Miloš je bolje. Još oseća određenu bol, ali mnogo je bolje”, rekao je pred trening trener Sferopulos o plejmejkeru crveno-belih.

“Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna. Ima mnogo igrača koji igraju na visokom nivou i mogu da igraju veoma dobro. Zato moramo da budemo koncentrisani na naš plan, kako da im poremetimo organizaciju igre u napadu i odbrani i koristimo sve što nam ponude. Veoma je važno da im se suprostavimo kao timu, jer ako se fokusirate na dva ili tri igrača, neko drugi može da vas ubije”. – prokomentarisao je Grk svoje protivnike.

foto: KK Crvena zvezda

Dotakao se i prethodnog susreta ova dva tima, koji je Crvena zvezda tesno izgubila u Blaugrani – “Imali smo neke loše momente u prethodnoj utakmici, dozvolili smo im da steknu dvocifrenu prednost, ali smo se potom dva puta vraćali i bili u igri do poslednjih sekundi. Sada smo spremniji da ispratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica je bila na početku mog mandata u Crvenoj zvezdi, tako da su igrači sada spremniji i biće mnogo bolji i konzistentniji tokom čitavih 40 minuta”.

Na pitanje o boljem međusobnom skoru sa konkurentima za prolaz u narednu fazu, odgovorio je – “Ne razmišljamo o plej-ofu i plej-inu. Fokusirani smo samo na utakmice. Želimo da igramo svaku kao finale. Igraćemo sa tim mentalitetom, pa će videti kako će to ispasti”.

Najbolji pojedinac u prethodnom kolu za Zvezdu sigurno je bio Nemanja Nedović koji je šutirao odlično izvan linije 6.75m – “Veoma je važno da svi igrači budu spremni kada god su timu i meni potrebni, da daju svoj maksimum i odigraju kvalitetno, kao Majk Tobi protiv Valensije. Sa tim mentalitetom, svi igrači moraju da budu spremni, nevezano koliko su igrali na prethodnim utakmicama. Sa tim mentalitetom držimo čitav tim na najvišem nivou i svi mogu da pomognu timu u ostvarivanju ciljeva”.

A posle pitanja o potencijalnim pojačanjima rekao je sledeće: “Rekao sam to mnogo put, samo ako nađemo nekoga ko može da napravi razliku. Uvek su nam oči otvorene, pratimo situaciju, ali ne gledamo neku poziciju posebno”, zaključio je Janis Sferopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *