Budućnost traži pobedu za opraštanje od Evrokupa

Nažalost po sve navijače Podgoričana, Turk Telekom je savladao Šljonsk, i osigurao svoj prolazak u narednu rundu Evrokupa, što znači ispadanje Budućnosti iz takmičenja.

Foto: Eurocup Basketball

Budućnost je u prethodnom kolu ABA lige napokon savladala ekipu Crvene zvezde, i nadala se iznenađenju Šljonska protiv favorizovanog Turk Telekoma, ali nažalost moraće da se oprosti od Evrokupa za ovu sezonu.

Možda je tako trenutno i bolje s obzirom da se Budućnost vratila u borbu za drugo mesto u regularnom delu ABA lige.

Budućnost je dala naznaku da se budi pobedom protiv Zvezde, igrači su pokazali dobar mentalitet na toj utakmici, a svi u klubu se nadaju da će se ovaj pobednički niz nastaviti.
Ekipa Gran Kanarije je jedan od najboljih timova u Evrokupu, atraktivan protivnik, te pobeda Podgoričana svakako može značiti puno i na psihološkom planu.
Najbolji igrač Gran Kanarije jeste Nikolas Brusino sa 13,5 poena u proseku, ali je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrao odlično postigavši 30 poena.

Utakmica se igra večeras od 19 časova u Podgorici, uz besplatan ulaz. Ekipa Gran Kanarije zauzima treće mesto sa skorom 12-5, dok je ekipa Budućnosti na sedmoj poziciji sa skorom 7-10. Bez obzira na ishod ove utakmice, ekipa Budućnosti se ne može plasirati u naredno kolo takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *