Branko Lazić o novom pojačanju Zvezde: ,,Prošao je moj test”

Kapiten Zvezde, Branko Lazić, kao i Rokas Giedraitis, imali su lepe reči o novom saigračau

Najnovije pojačanje beogradskih creveno-belih, Džavonte Smart, za sada ima jako lep početak svog prvog evropskog mandata. Iako su mnogi sumnjali u Smartove sposobnosti i to da će on moći da se adaptira na stil igre u Evropi, on ih je za sad demantovao i pokazao se kao neko ko i te kako može doprineti Zvezdi.

To misli i kapiten Zvezde Branko Lazić, koji kaže da se Smart dobro uklopio i da će biti odlično pojačanje:

“Prolazi kroz drilove, čuvamo se na treningu, položio je moj test. Zaista se dobro uklopio, pokazao je na ove dve utakmice da će biti odlično pojačanje. Nema mnogo vremena za trening, da ga ubacimo u sistem i približimo mu sve, ali je pokazao da može da iznese teret”, rekao je Lazić.

Rokas Giedraitis je takođe pričao o Smartu, naglasivši da ne želi sa njim da se takmiči na treningu, već samo na utakmicama:

“Nema nikakvog šuterskog takmičenja između nas na treninzima, samo na utakmicama”, rekao je Litvanac i nastavio:

Dobar tip van terena, a na terenu poenter. Tek je odigrao dve utakmice, odradio nekoliko treninga, ali definitivno je doneo dobre stvari”.

Smart je u svojoj prvoj utakmici u dresu Zvezde postigao 11 poena, a uz to je uhvatio tri skoka i dve asistencije. Podsetimo, Crvena zvezda sutra gostuje Albi u Berlinu u okviru 22. kola Evrolige, utakmica je na programu od 20 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *