Boško Radović: Čini mi se nikad mlađa reprezentacija

Boško Radović, selektor reprezentacije Crne Gore objavio je spisak igrača koji će konkurisati za prvi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnogorsku selekciju na startu prvog ,,prozora” očekuju mečevi protiv šampiona sveta Nemačke u Ludwigsburgu (22. februar) i tri dana kasnije protiv Švedske u ,,Morači”. U grupi je još i selekcija Bugarske. Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

Radović za predstojeće duele nije mogao da računa na Nikolu Vučevića, Bojana Dubljevića i Nikolu Ivanovića, koji su bili na širem spisku.

“U odnosu na Mundobasket nedostaje Vučević, koji je u NBA i naravno znamo da ne može da nastupa. Nedostaju Dubljević i Ivanović, jedni od najvažnijih igrača. Ivanović od Svetskog prvenstva ima problema sa sitnim povredama i nije u stanju da bude sa nama. Dubljević ima familijarnih obaveza, koje mu ne dozvoljavaju da bude sa nama – objasnio je Boško Radović.

Naveo je kako je navikao da reprezentacija igra u različitim sastavima.

“Čini mi se nikad mlađa reprezentacija. Imamo i iskusnijih, koji su tu godinama. Ključni su motivacija i odnos. Imamo puno igrača, koji su igrali na evropskom i svetskim prvenstvima. Motivacija je ključna, a poznajući momke, motivacije neće nedostajati” – rekao je Radović.

Selektor Crne Gore matra da bi eventualni plasman na Eurobasket bio jedan od najvećih rezultata crnogorske selekcije.

“Kvalifikacije će biti jako zahtevne, imamo tri ozbiljne ekipe. Ako se plasiramo to će biti jedan od boljih rezultata. Od mene nikad niste čuli da dajem alibi, ali sada je stvarno tako – rekao je Radović.

Prvi rival je selekcija Nemačke, koja je aktueli šampion sveta.

“Neće biti igrača iz NBA, ali to će biti tim sastavljen od evroligaških igrača. To je ekipa, koja bi, i da ode na Evropsko prvenstvo bez NBA igrača, bila jedna od boljih. Moramo da budemo svesni da igramo protiv svetskih prvaka”.

Na spisku su: Kendrick Perry (Unicaja), Igor Drobnjak (Studentski centar), Luka Bogavac (Studentski centar), Vladimir Mihailović (Budućnost), Petar Popović (Budućnost), Fedor Žugić (Gottingen), Dino Radončić (Bayern), Andrija Slavković (Budućnost),

Emir Hadžibegović (Studentski centar), Nemanja Radović (Murcia), Aleksa Ilić (Budućnost), Vasilije Baćović (Studentski centar Derbi), Marko Simonović (Besiktas) i Zoran Nikolić (Vojvodina).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *