Marko Simonović: Naš prioritet je utakmica sa Švedskom na domaćem terenu

Marko Simonović, košarkaš Bešiktaša i reprezentativac Crne Gore, govorio je za medije pred mečeve njegov nacionalnog tima protiv Švedske i Nemačke.

Crna Gora će prvi svoj meč odigrati 22. februara protiv svetskog šampiona, Nemačke, na gostovanju, dok će tri dana kasnije dočekati reprezentaciju Švedske.

„Neće biti lako protiv Nemačke i Švedske, naročito ne protiv Nemačke, veoma ozbiljna ekipa, koja je aktuelni šampion sveta. To je jedna jako kvalitetna ekipa, i sigurno da ćemo morati da damo 110% svojih mogućnosti, da bismo bili u egalu sa takvom ekipom. Naš prioritet je utakmica sa Švedskom na domaćem terenu, gde igramo pred našim navijačima i gde ćemo morati da pružimo svoj maksimum,” započeo je Marko Simonović.

Prokomentarisao je i košarkaš Bešiktaša kako je prilagoditi se na ekipu za tako malo vremena. Pored toga, selektor Boško Radović nije mogao da računa na svoje najiskusnije i najkvalitetnije igrače: Nikolu Vučevića, Bojana Dubljevića i Nikolu Ivanovića.

“Sigurno je da je jako teško. Sve ovo jako kratko traje, neophodno je da se igrači kroz par treninga uvedu u sistem. Dolazimo svi iz svojih klubova ipotrebno je da se prilagodimo sistemu koji selektor zahteva ovde u reprezentaciji. Sigurno da nije lako, ali navikli smo, nije prvi put da igramo kvalifikacije. Ekipa je mlada, fale nam tri najisknusnija igrača, tako da ćemo morati da damo sve od sebe kako bismo ostvarili zacrtani cilj.”

Podsetimo, Marko Simonović je sezonu započeo u Crvenoj zvezdi, ali je u decembru prosleđen na pozajmicu u Besiktas, gde sarađuje sa bivšim trenerom tog tima, Dušanom Alimpijevićem.

“Zadovoljan sam u Bešiktašu. Počeo sam da igram dobro u poslednjih nekoliko utakmica, tako da sve ide na bolje i sigurno će tako i biti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics