Bomba u Blaugrani: Riki Rubio se vratio!

Iskusni španski plejmejker potpisao je ugovor sa Barselonom do kraja tekuće sezone.

Još jutros je španska Marka najavila povratak Rikija Rubija u Barselonu, a sada je to i zvanično. Španac će ponovo nositi dres katalonskog kluba, za koji je nastupao od 2009. do 2011. godine. Rubio je propustio veći deo sezone 2021/2022, kao i sezone 2022/2023 zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, da bi potom u krajem avgusta prošle godine morao na kratko da napravi pauzu od košarke košarku zbog promblema sa mentalnim zdravljem, koji su bili toliko loši da je čak i razmišljao da odustane od bavljenja profesionalnom košarkom.

Ipak, ovaj potpis je možda znak da se on sada oseća bolje, ali svakako Barselona neće požurivati njegov oporavak, tako da je još uvek postoji šansa da Rubio ne zaigra za Barselonu, ukoliko i dalje bude imao problema sa mentalnim zdravljem. Zvanično saopštenje klub na ovu temu glasi:

“Zvaničan povratak Ribija Rubija zvaničnim takmičenjima desiće se kada igrač proceni da je prikladno”

Povratku Rikija Rubija se svakako raduje ogroman broj Španaca, koji se nadaju da će, ukoliko Rubio bude spreman za to, ponovo obući dres reprezentacije sa kojom je osvojio dva Evropska i jedno Svetsko prvenstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *