Andrea Trinkijeri: Ja nisam video grešku na kraju

Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa koje sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana, Andrea Trinkijeri. Njegova ekipa je i drugi put ove sezone savladala beogradske crveno-bele sa 93:91 i time ostvarila 11. pobedu u Evroligi.

,,Verujem da je očigeldno da je bilo teško za oba tima. Dodaću još jedno, bilo je komplikovano, zbog malih stvari koje su uticale na rezultat i igrače. Borili smo se 40 minuta, imali greške, Crvena zvezda je igrala fizički, izgubili smo disciplinu, ali nosimo veliku pobedu. Gradimo mogućnost da se takmičimo u svakoj utakmici, velika stvar za nas”, započeo je konferenciju italijanski stručnjak.

O “doterivanju” Žalgirisaa

,,Imao sam ukupno sa ekipom osam treninga. Zato ne mogu da kažem šta možemo, samo znam da me igrači prate, da bude sve jasno, otpustili smo jednog i doveli jednog. Možda grešimo, možda nemamo najviše talenta u napadu, ali pokušavamo da igramo košarku. Ovo je malo veća dvorana od Zalgirio arene i ovde kad se zapali, baš se zapali. Ovo pitanje je bilo pre 15 godina (o dobrim napadima), više nije okej, košarka se promenila, obe su probale da igraju odbranu, ali sa ovakvim atletama, sa ovakvim brzim igračima sa loptom, teško ih je zaustaviti, kao što je Yago. Onda imaš preko 90 poena. Brojao sam najmanje 25 grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Možemo biti i bolji, ali ova utakmica ne može da bude ispod 85 poena.”

Da li je Kinan Evans gazio liniju ili ne?

,,Nisam video grešku. Nije mi tako jasno. Milion grešaka je bilo, tri puta smo išli na koš, nokautirali sui ga, nisu svirali, nisam siguran. Nećeš me uvaliti u ovu priču. Obožavam Evroligu u ovoj areni, došli su mi prijatelji iz Italije da igraju Partizan i Zalgiris. Sve što je politika nije za mene. Nisam gledao utakmicu između Partizana i Bayerna, neću ti odgovoriti. Teško je bilo.”

O motivaciji svoje ekipe

,,Ako želiš da uživaš na jednoj strani, ne možeš da očekuješ da to bude isto tako na drugoj strani. Ako su navijači motivacija van mog treninga, nisam dobar trener. Moram da budem najbolja verzija i kada je teško i kada je lepo”, zaključio je Trinkijeri.

U narednom kolu, Crvena zvezda gostuje Bajernu, dok Žalgiris dočekuje Olimpijakos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics