Motlijev dabl-dabl doneo trijumf u Istanbulu!

Kakvo je ovo veče bilo za centra Fenerbahčea. U meču u kome je njegov tim ostvario pobedu protiv Virtusa, američki centar je bio maestralan. Virtus je poražen u povredama oslabljenom sastavu 88-75 u Carigradu. Utakmica koja je bila sasvim tesna u prvom poluvremenu, čak i uz određen period kada su gosti bili u prednosti, došla je u ruke domaćih. Drugo poluvreme je bilo to koje je donelo završni rezultat i pokazalo upravo koliko nedostaju određeni igrači. Zaključno sa ovim mečom, pobeda deli Fener koji ima 14-9 i Virtus koji sada stoji na 15-8.

Tok utakmice

Ponovo prvi period iz Bolonje

Uvodni deo meča je praktično bio deža vi prethodnog duela ovih ekipa. Tako silovit start je iznova bio u režiji Džonatana Motlija, protiv oslabljene centarske linije. Kako mu je dirigovao Vilbekin tako je Motli rešavao situacije pod košem. Sasvim dobar, a kako je četvrtina odmicala i sjajan otpor pružili su gostujući igrači. Džokeri inače, bili su večeras u prvom planu, Avudu Abas i Ife Lundberg. Pomogao je i Brajant Danston, a isto su učinili i Pajola i Heket. Gosti su ovakvom timskom igrom došli i do prednosti. Motli završava sa 12 poena i tri skoka prvih deset minuta igre.

Kraj uvodnog dela igre 21-25.

foto: @VirtusSegafredoBologna X

Buđenje Vilbekina poenterski

Kako je bio razigravač u prvoj, tako je pogađao za tri u drugoj. Američki duo Motli-Vilbekin je plesao po terenu i oduševljavao domaće navijače. Otvaranje drugog perioda ipak bilo je u crno-belim bojama. Alesandro Pajola kako to najbolje ume. Upisao je poene i Amine Noua, novo pojačanje turskog giganta. Marko Gudurić je započeo dugu seriju u drugom delu ove četvrtine koja je na kraju i donela prednost ekipi Jasikevičijusa. Skoti je pogodio tri trojke, a pomogao je i Motli sa još pet poena. Na drugoj strani Lundberg je držao Virtusu nos iznad vode uz pomoć Džordana Mikija.

Kraj prvog poluvremena 52-47.

Serija koja je rešila meč

Nemoćan je bio Virtus u ovih 10 minuta. Ništa u napadu nije išlo, a primili su 19 poena. Fenerbahče je to iskoristio i raznovrsnom igrom u napadu napravio veliku zalihu pred poslednji period igre.

Pred poslednju četvrtinu 71-56.

Početni trzaj, i na kraju nemoć

Sjajno je Virtus reagaovao na otvaranju ključnog dela igre. Abas je bio agresivan i postigao pet poena, i bilo je svega -8 u tom trenutku. Ipak Virtus je ponovo imao boljke u napadu, a to su iskoristili domaći i iskusno priveli meč kraju. Bez ikakve mogućnosti za povratak, beznadežno su promašivali gosti svoja slobodna bacanja.

foto: @FenerbahceBeko X

Individualna statistika

Svoj nabolji meč u ovoj sezoni imao je Džonatan Motli. Centar Fenera je postigao 23 poena i uhvatio 11 skokova. Dodao je na svoj učinak i pomalo prepoznatiljivo četiri faula, i tri izgubljene lopte. Sve u svemu ovo je bio njegov meč i prosto je čovek pokazao klasu. Pratio ga je sunarodnik Skoti Vilbekin. Ovaj kombo bek je ostvario učinak od 15 poena, četiri skoka i šest asistencija. Nije se proslavio u šutu iz igre, a ni za tri ali je pogađao kada se meč lomio. Marko Gudurić i Amine Noua su imali solidne učinke sa 10 i devet poena, a Marko je imao i četiri asistencije.

Na strani Bankijevih izabranika zube je pokazao jedan Danac. Reč je o vrlo poznatom Gabrijelu Lundbergu sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencije. Nosio je svoj tim i trudio se da svojom igrom nadomesti nedostatak najboljih igrača Belog i Toka. Pridružio mu se kolega džoker Avudu Abas sa 12 koševa i dve ukradene lopte. Standardni starteri Heket i Kordinije su imali svoje dobre učinke. Danijel 11 poena i tri asistencije, dok je Isaja imao isti broj poena, uz četiri skoka i asistenciju više.

foto: @FenerbahceBeko X
Ništa preterano nismo mogli da vidimo od ovog meča što već nije bilo poznato. Fener može i mora bez svojih krila Pjera i Hejsa-Dejvisa, dok Virtus prosto nema snage bez Šengelije i Belinelija. Izostanak ključnih igrača u prvi plan je postavio neke koje bismo sasvim olako shvatili kao ljubitelji košarke. Ovakvi dueli su pravi pokazatelj kvaliteta i dubine rostera koju svaki ozbiljan tim mora da ima ukoliko konkuriše u Evroligi. Za domaće sledi očigledno ne tako lako gostovanje u Vilerbanu ekipi ASVEL-a, dok gosti imaju jedno jako teško u Blaugrani. Fener definitivno može, dok se Virtus nada povratku svojih prvotimaca ne bi li izgubio svoje mestu među šest. Ova sezona nam donosi sve više i više iznenađenja kako prijatnih tako čini se i neprijatnih.

Jovan Dončevski

Urednik portala FlouterNET

Related Posts

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Cifre demantovale Barcokasa, poznate plate igrača Olimpijakosa

Grčki Sport24 danas je objavio plate igrača vicešampiona Grčke. Evan Furnije juče je zvanično postao novi igrač Olimpijakosa, i njegovim dolaskom kompletiran je roster kluba iz Pireja. Furnije će zarađivati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics