Jago, Rokas i Džoel jedine svetle tačke u porazu

Nisu uspeli košarkaši Crvene zvezde da savladaju berlinsku Albu na gostujućem terenu i ovim porazom su gotovo pa “ubili” nade za plej-in Evrolige. No, da se mi okrenemo našem već odomaćenom FloutRate-u.

Adam Hanga – za 23 minuta 10 poena, tri skoka i dve ukradene za mađarskog košarkaša. Odradio prilično dobar posao u odbrani a povratak Nedovića je značio njegovu smanjenu ulogu plejmejkera što mu je očigledno prijalo da odigra nešto bolje u odnosu na prethodni period.
FloutRate 5/10

Fredi Gilespi – četiri poena ali i dva faula za četiri minuta na parketu. Nije izgledao loše na terenu iako je bio vrlo kratko.
FloutRate 2/10

Džavonte Smart – za skoro 25 minuta na parketu vrlo dobra partija Amerikanca ( 14p, 3sk, 2as ). Da se nije ispromašivao za tri poena ( 1/6 ) sigurno bi utisak bio još bolji. Postoje naznake da bi Smart mogao biti dobro pojačanje za crveno-bele.
FloutRate 4/10

Jago dos Santos – 20 poena omalenog Brazilca ali svega dve asistencije. S obzirom na situaciju, te da je on jedini “pravi” plejmejker u timu očekivalo se više od njega u organizovanju napada. Ruku na srce, dosta njegovih dodavanja saigrači nisu uspeli da pretvore u poene pa je i to dokaz kako statistika ume da zavara.
FloutRate 6/10

Rokas Giedraitis – Litvanac je odigrao jednu od sada već njegovih standardnih partija u poslednje vreme. Ipak, imao je baš dosta promašaja ( 3/8 za dva, 2/6 za tri ) i sigurno je da bi njegov uticaj bio mnogo veći da su neki šutevi ušli.
FloutRate 6/10

Dejan Davidovac – neprimetan za 15 minuta na parketu. Nije ga hteo šut, uspeo ja da skupi tri skoka ali to je to.
FloutRate 1/10

Branko Lazić – 12 minuta na parketu i solidna odbrana kapitena ali nije uspeo da ostavi nešto bolji utisak od ostatka tima.
FloutRate 2/10

Luka Mitrović – nije se očigledno još uvek vratio u “optimalan režim rada” Zvezdin univerzalac ali ni to nije opravdanje za ovako bledu partiju.
FloutRate 1/10

Majk Tobi – tri minuta, tri poena i dva faula. Nije uspeo da uradi nešto više od toga na parketu naturalizovani Slovenac.
FloutRate 1/10

Džoel Bolomboj – “Mr Consistency” u Crvenoj zvezdi ove sezone. “Zaključao” je defanzivni skok svog tima u drugom poluvremenu i nije dozvoljavao košarkašima Albe da dobijaju “second chance” poene. Koketirao sa dabl-dabl učinkom ( 9p, 11sk ) i igrao jako dobro u odbrani, sve pohvale za Bolomboja.
FloutRate 8/10

Nemanja Nedović – jako dobra povratnička utakmica Nedovića. Nakon povrede i više nego zadovoljavajući učinak ( 7p, 2as za 12 minuta na parketu ).
FloutRate 4/10

Janis Sferopulos – ponovo se vratio problem sa odbranom u prvom poluvremenu ili kao u slučaju sa Baskonijom jako loša četvrtina u kojoj je tim defanzivno nestao. Malo je nejasno zašto se ne koriste više Tobi i Gilespi i pored problema sa faulovima. Nije Alba bila toliko dominantna na skoku večeras da se pomenuta dva košarkaša ne mogu izboriti sa protivnikom. Ostatak utakmice korektno vođenje utakmice u kojoj je možda nedostajalo i sreće u pojedinim momentima.
FloutRate 4/10

Stefan Lazarević je bio u protokolu ali nije ulazio na parket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *