Efes dočekuje Monako u jednom od derbija kola

Nalazimo se u periodu godine kada svaki meč u Evroligi spada u kategoriju onih koje ne bi trebali propustiti, uzimajući u obzir formu dva tima sa pravom možemo očekivati okršaj sa puno poena i neizvesnosti.

EFES:

-Iza tima Erdema Čana, nalazi se turbulentan period u kom su dobrim delom rezultati krojeni zdravstvenim biltenom koji u najmanju ruku nije bio naklonjen dvostrukom šampionu Evrope. Nakon tri vezana poraza usledile su dve bitne pobede, koje žargonski rečeno predstavljaju poslednji voz za plasman u prvih deset ekipa na tabeli, uz sjajne igre Šejna Larkina poklopio se i povratak Vila Klejburna na teren pa Efes sa pravom u ovaj meč ulazi kao blagi favorit. Uz malo više sreće mogao je domaćin sa boljim odnosom pobeda i poraza dočekati tim iz kneževine, pozitivna stvar u celokupnoj situaciji su igrači koju su iskočili iz drugog plana i mogu biti ozbiljan tas na vagi koji bi prevagnuo na njihovu stranu. Tu se pre svega misli na Dena Outura, Tajrika Džonsa i Majka Dauma. Ako na to dodamo da i veteran Tibor Plajs u poslednjim par utakmica daje značajan doprinos, možemo konstatovati da Efes u punom sastavu ozbiljno konkuriše za plasman na neko od mesta koje vodi u doigravanje.

foto: Euroleague

MONAKO:

-Kada je reč o gostima sve počinje i završava se sa Majkom Džejmsom, apsolutni lider tima koji bi ako nastavi u ovom ritmu uskoro mogao postati i prvi strelac u istoriji Evrolige, obzirom da mu do tog ostvarenja nedostaje svega 108 poena. Tim Saše Obradovića put Turske kreće sa samopouzdanjem na najvišem mogućem nivou, obzirom na ubedljiv trijumf protiv Real Madrida. Ima li potrebe pominjati da je Džejms sa 15 poena, 12 asistencija i 6 skokova uz indeks korisnosti 32 bio dirigent pobede nad najboljim timom Evrope, čije su taktove pratili Džordan Lojd, Dialo, Motejunas kao i “povratnik” nakon kazne Eli Okobo. Zapažene uloge imali su standardni Jakuba Outara, Hol i Blosomgejm uz Žaitea koji polako nalazi svoje mesto u sistemu pa iz priloženog možemo videti kakvu dubinu rostera poseduje Monako.

Duel u Istanbulu zakazan je za 18h i 30 minuta, Monako se trenutno nalazi na poziciji sedam sa skorom 12-10, dok Efes ima imperativ pobede obzirom da imaju 13 poraza iz dosadašnja 22 kola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *