Cedevita Olimpija u velikom stilu prekinula seriju poraza

Pre 356 dana, Cedevita Olimpija je pobedila Veneciju rezultatom 77:73. Informacija koja nema veliku važnost sve dok ne uzmemo u obzir da je to poslednja pobeda slovenačke ekipe u Evrokupu do danas. Nakon 20 poraza na evropskoj sceni, večeras su u Hamburgu savladali domaću ekipu rezultatom 83:114.

Utakmica je otvorena promašajima sa obe strane parketa. Prvi se u strelce upisuje Aldžami Duram, pogodivši 1/2 slobodna bacanja. Poene iz igre za goste prvi postiže Karlo Matković sa linije 6.75 i započinje seriju 9:0. Di Džej Stjuart se na početku muči sa realizacijom. Nakon prodora kroz sredinu promašuje ali Luka Ščuka popravlja i donosi prednost Olimpiji. Krismas prekida seriju gostiju ali se loša igra domaćih nastavlja. Greške u napadu prate još lošije odluke u odbrani i nakon manje od osam minuta igre imaju zaostatak od 11 poena. Razigravaju se u poslednjem minutu, pa uspevaju smanjiti prednost protivnika na šest poena. U prvih deset minuta, najbolji na parketu je bio Jaka Blažič sa devet poena.

Drugu deonicu Cedevita Olimpija otvara sa dva brza faula. Pad koncentracije koristi Hamburg i razliku smanjuje na svega dva poena. Aleksandar Dživa dolazi do dvocifrenog broja postignutih poena. Zoran Martič tajmautom pokušava zaustaviti nalete domaćih. Petorka bez Kobsa, Blažiča i Matkovića loše funkcioniše na one strane parketa, pa Martić u igru vraća svoje najbolje igrače. Ipak, domaćin uspeva preokrenuti rezultat, pa pogotkom Brauera preuzimaju vodstvo. Nakon što ukrade loptu Dragiću, Boterman upošljava Molera za 36:32. Moler već u narednom napadu greši i šalje Blažića na liniju slobodnih bacanja. Sledi serija kojom gosti odlaze na dvocifrenu prednost. Ipak, domaći i dalje pokušavaju vratiti egal i na kraju prvog poluvremena imaju sedam poena zaostatka.

Drugo poluvreme protiče u znaku Cedevita Olimpije.

Treću četvrtinu mini serijom otvara Di Džej Stjuart. Sa druge strane, najbolji igrač Hamburga, Aldžami Duram, pravi seriju grešaka. Počinje sa izgubljenom loptom, potom ga Matković blokira, a završava sa promašajem za dva poena i odlaskom na klupu. Dominacija gostiju se nastavlja u nastavku deonice, pa nakon 30 minuta igre imaju 21 poen prednosti.

Poslednji kvartal Cedevita Olimpija koristi da ponesu učini još uvjerljivijom. Rok Radović pogađa za 2+1, a potom seriju nastavljaju Džouns i Blažič. Na nešto više od četiri minuta do kraja, trojkom Gregora Glasa dolaze do +30. Martič tada pruža priliku i devetnaestogodišnjem Vukašinu Todoroviću, koji po ulasku na parket beleži asistentciju, a potom se upisuje i u strelce.

Na kraju, rezultat je bio 83:114.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Jaka Blažič, postigao je 24 poena uz šut za 2 9/11. Džastin Kobs je dodao 16, Di Džej Stjuart 15, a Karlo Matković i Zoran Dragić po 12 poena.

Cedevita Olimpija je pobedom prekinula niz od 20 poraza u Evrokupu. Iako trijumf nije imao takmičarski značaj, obzirom da su snovi o doigravanju odavno ugašeni i da se sezona u Evrokupu uskoro završava za njih, nesumnjivo će ovakva ubedljiva izvedba dati dozu samopouzdanja i motiva za nastavak takmičenja u ABA ligi.

Related Posts

Kaboklo i zvanično u Hapoelu!

Kao što smo ranije pisali i najvljivali, kraj sage zvane Bruno Kaboklo – Partizan je konačno došao na red. Naime, na svom ličnom “X” profilu, predsednik Partizana Ostoja Mijailović je…

Patrik Beverli: Zelim potpunu dominaciju

Patrick Beverley, novi košarkaš Hapoel Tel Aviva, dao je zanimljivu izjavu vezanu za novi tim i ujedno izneo svoja očekivanja za nadolazeću sezonu. Ekipa iz Tel Aviva je ovog leta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics