Zvezda i Partizan moraju da plate pozivnicu za Evroligu, Pariz nije siguran učesnik

Kako prenosi Mozzart sport, specijalne pozivnice za Evroligu su poskupele, a pored toga, Pariz, kao osvajač Evrokupa, nije još uvek siguran učesnik.

Ukoliko budu želeli da budu članovi najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja, Crvena zvezda i Partizan će morati da izdvoje 750.000 evra, koliko koštaju specijalne pozivnice za Evroligu. U prethodnim sezonama ova ista pozivnica je koštala 500.000 evra. Partizan je toliko platio pre dve sezone, a Crvena zvezda prošle.

Timovi koji se nalaze u konkurenciji za ove pozivnice, pored beogradskih večitih, su Alba, Virtus i Valensija. Očekivalo se da će se sigurno jedan od pet timova premestiti u Evrokup, a da će njegovo mesto zauzeti Pariz, koji je osvojio to takmičenje, ali izgleda da to još uvek nije sigurno.

Pariz još uvek ne može da garantuje minimalan budžet, koji je potreban da bi uopšte igrali u Evroligi. Takođe, Alba je želela da izdvoji 250.000 evra za licencu, ali je to odbijeno, pa će, kao i ostali, morati da izdvoje 750.000 evra.

O svemu će na kraju odlučivati klubovi koji imaju A licence, koji će glasati početkom jula o tome kako će izgledati Evroliga sledeće sezone. Ostaje nam da vidimo ko će se od pomenutih timova na kraju naći među 18 učesnika Evrolige, ali postoji jako dobra šansa da će se među njima naći i Zvezda i Partizan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics