Željko Obradović: U košarci se sve brzo promeni

Trener Partizana Željko Obradović govorio je posle utakmice protiv Cedevita Olimpije, kada je u pitanju ABA liga i 21. kolo.

Obradović je pokušao da nastavi pobednički niz počet u prethodnom duelu protiv Anadolu Efesa, što je i uspeo, NBA partijom svoje ekipe.

,,Igralo se prilično ofanzivno, prvo poluvreme veoma dobro napadački sa izuzetnim protokom lopte. Kada smo prestali tako da igramo, ušli smo u problem. Rival je bio takođe raspoložen napadački, idemo dalje, hvala svima koji su bili u sali”, te je dodao:

Crno-beli su odigrali nestvarno prvo poluvreme, oborili rekord regionalnog takmičenja po broju poena za poluvreme.

,,Dali smo 70 poena, prepoznavali smo situacije, imali raspoložene igrače. I u prvom poluvremenu se moglo bolje, ali to je to. Odbrambeno nismo bili raspoloženi. Počeli smo u drugom poluvremenu da igramo individualno, odatle su dolazili problemi. Oni igraju u tranziciji, davali su lake koševe. Košarka je takva igra da se sve promeni za kratko. Došli smo u situaciju na kraju da možda i okrenu utakmicu, ali smo na sreću odigrali pametno. Sve je drugačije kada se igrač baci za loptu, zagradi skok. Sve to odlučuje na kraju.”

Sledi put u Milano, na megdan Olimpiji, Željko Obradović je doneo lepe vesti po pitanju odsutnih košarkaša.

,,Na sreću, Jaramaz nema ništa ozbiljno, preporuka je bila da odmori, nadam se da će početi sutra sa individualnim treningom. Naneli se oseća bolje, imao je problem od Kupa, i Vukčević se oseća bolje. Nadam se da ćemo u utorak imati svih 15 igrača na raspolaganju”, zaključio je trener Partizana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *