Željko Obradović: To su stvari koje vi volite da radite, pa nastavite u tom stilu

Prvi meč finalne serije ABA lige između Zvezde i Partizana otišao je u korist crveno – belih, a konačan rezultat je bio 85:82. Trener gostujuće ekipe, Željko Obradović izneo je svoje impresije na konferenciji za medije.

“Jedna izvanredna utakmica gde su detalji odlučili, čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Veoma sam srećan i zadovoljan kako je moja ekipa izgledala, ponosan sam na njih. Rekao sam im to u svlačionici. Nastavićemo da dajemo sve od sebe u nastavku ove finalne serije”, rekao je Željko Obradović i nastavio:

“Jednu stvar ću da apostrofiram. Ako ljudi za zapisničkim stolom dozvole da se u najvažnijem napadu zaustavi vreme i da ne ide sad, to je veliki problem. To nije normalno i uobičajeno, neko treba da povede računa o tome. Biće vremena za analizu, neke stvari su apsolutno jasne. Čestitam Zvezdi na pobedi i zaista svojim igračima na borbi koju su prikazali večeras.”

O atmosferi u nekadašnjem “Pioniru”

“Nešto na šta smo navikli, vređanje u starom stilu celu utakmicu i to je to. Njihovo pravo. Naše je da bude koncentrisani na naš posao. Lepa slika da se vidi ovoliko navijača, na tome svaka čast.”

Ključni momenti za analizu

“Ima mnogo stvari koje su bitne i koje ćemo analizirati. Baš mali detalji su odlučili utakmicu. To će u sredu biti već totalno drugačije. Moramo da se pripremimo za detalje, kao i uvek kada je play-off serija u pitanju.

Interesantno je da se ove stvari igra u ABA ligi u četvrtfinalu i polufinala na sedam dana, a u finalu na svaka dva dana. To tako treba, ali da se ceo play-off igra na svaka dva dana. Pre početka takmičenja dogovorimo se, usaglasimo kalendar i to je to.

Mojim igračima je apsolutno jasno da su odigrali dobru utakmicu. Najiskrenije se nadam boljem rezultatu za nas. Igramo protiv odličnog tima, ne verujem da će ekipa biti demotivisana.”

O partijama Kabokla i Smita

“To su neke stvari interesantne ljudima koji analiziraju učinke. Frenk Kaminski je imao sve odlične šuteve, nemam nikakvu zamerku za to. Bruno Kaboklo je jedan deo utakmice odigrao veoma dobro. Neiskusan je igrač, pa ponekad reaguje kako reaguje. Jalen Smith pokazuje koliko je važan igrač za nas. Ne samo on, već svi igrači. Kad se gleda učinak ekipe, gleda se šta svi rade, nećemo ići pojedinačno. To su stvari koje vi volite da radite, pa nastavite u tom stilu” – zaključio je Željko Obradović. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *