Željko Obradović: Neke stvari su jasne, siguran sam da ćemo sledeće sezone igrati Evroligu

Trener Partizana, Željko Obradović, izneo je svoje viđenje nakon poraza u finalnoj utakmici ABA lige od Crvene zvezde na svom parketu (76:82) što ujedno značilo i ukupan skor od 3-0 u korist Zvezde i kraj serije.

,,Čestitke Crvenoj zvezdi na tituli. Probali smo da damo maksimum u ovim okolnostima, u kojima smo. Možda je teško reći da smo dali maksimum, ali blizu. Pojedini igrači, sa svim problemima koje imaju, pogotovo u situaciji posle prve utakmice. Na neke stvari ne možete da utičete, to mi je bilo jasno i nadam se da će svi koji prate ABA ligu biti pametniji i iskusniji, a mi sigurno. Jer su neke stvari bile neverovatne. Hvala navijačima zbog cele sezone, ponovo su bili sjajni večeras. Hvala im na tome”, rekao je Obradović.

O Nanelijevom incidentu

,,Ne znam da li je ta situacija uticala. Bio sam malo je reći iznenađen da mi kažu u kancelariji. Imali smo trening pred utakmicu i pitao sam trening pred utakmciu kada dolazi Crvena zvezda, rekli su u 11:30, ja sam završio u 11, baš da ne bi došlo do nekog razloga da se viđamo, ne jer sam mislio da će nešto da se dogodi. Nije bilo razloga da se razmišlja o tome. Rekli su mi šta je bilo, posle su krenule priče. Ne opravdavam, stravično ružna slika. Da li je igrač Crvene zvezde započeo šta je uradio, ne znam. Naneli šta je uradio, ne znam. Nisam ni gledao sajtove i muka mi je bila. Odluka da Naneli ne bude u timu bila je moja. Posle onoga jutros i vremena provedenog u policiji, nije bio spreman da igra. Vodio sam računa o timu. Nemam razlog da ne verujem Džejmsu u to što mi je ispričao, ali svako mora da odgovara za svoje postupke, neka se nadležni bave time. Pominje se da nema dela videa, neću da ulazim u to. Lazarević je koliko znam momak na mestu, izvanredan. Ne znam šta se između njih desilo. Žao mi je da se o tom incidentu pred finale priča i da bude nešto što je dobilo toliko prostora. Situacija koju ne bih poželeo da se više nikad ne ponovi.”

O vezanim porazima

,,Nema veze, šest poraza u nizu. Posle prve utakmice su mi bile jasne stvari, gde ide serija. Ima stvari na koje ne možete da utičete. Možda bi to ne vidite, ali postoje neke stvari koje su neverovatne. Čestitke rivalu, velika škola za nas, a mislim da ABA liga ako želi da napreduje, neke stvari moraju da se menjaju.”

Šta je bilo ključno i liderima

,,U svim utakmicama smo bili u utakmici. Pojavila se analiza svega iz prve utakmice. Druga je veoma slična takođe i večeras smo bili na taj jedan posed. Očigledno neke stvari fale i neke stvari na koje ne možete da utičete. Igre igrača ne bih komentarisao, tim je važniji, a trener je najodgovorniji. Ja sam odgovoran za ovu sezonu. Hvala svim ljudima iz uprave na čelu sa predsednikom koji su bili podrška. Mnogo puta sam govorio da je ovo sport i da su pobede važne, ali da su neke stvari važnije, kao što je obraz da svakog možete da pogledate u oči. Za neke druge nisam siguran da to mogu da urade. Za sebe jesam. Uvek ću stajati iza svojih igrača. Nastavljamo, verovatno da je možda i trenutak da se kaže da smo u dve godine zajedničkog igranja bili na tom mestu na kom smo, a rival na kom jeste. Mi smo prošle godine bili šesti u Evroligi, oni 11-ti, a ove mi 11-ti, a oni 16-ti. Taj podatak neke stvari objašnjava. Pričamo o ozbiljnoj ligi.”

O Evroligi

,,Siguran sam da će Partizan da igra Evroligu, svi su prepoznali šta je Partizan uradio. Nije bilo pitanje, jasno je da po svemu što predstavljamo u evropskoj košarci zaslužuje da bude deo toga. Uradićemo sve da to uradimo, klub zaslužuje zbog hiljadu stvari, tradicije, svega što je dao, koliko se priča o utakmicama. Svi zajedno probaćemo da se pripremimo i da sledeće sezone budemo na boljem nivou svuda.”

Najslabija partija?

,,Na neke stvari ne možete da utičete, svako ko malo razume, zna o čemu pričam. Sezona je strašno naporna i pričali smo o tome da neki igrači su bili opterećeni, neki manje opterećeni. Nije slučajno da sam vodio večeras utakmicu na određeni način, da smo igrali sa 11 igrača. I to govori neke stvari. Dvojica su van odavno, a Naneli je bio moja odluka. I to je to. Neki su više opterećeni, neki manje. Neki iz prevelike želje, nisu odigrali kako treba. Kada pogledate procenat šuta, mi smo šutali duplo više od Crvene zvezde, mi smo 16 ubacili, oni 14. Slobodna bacanja 15 više rival. Imali smo 15 poseda više, jel može to da ima tim koji se ne bori, tih 15 poseda više? Razgovaramo o svemu, nekad ispadne dobro, nekad loše. Nije kraj sveta, izgubili smo finale, probaćemo da se spremimo, nadam se da ćemo igrati Evroligu, entuzijazam postoji, želja postoji. Probaćemo da vidimo greške i da vidimo zbog čega se dešavaju stvari koje se dešavaju. Kada se uporede ABA liga i Evroliga, neke stvari nisu najjasnije, neverovatno kakva razlika.”

O KLS

,,Baš sam pitao kad počinje, niko nije znao. Niko nije očekivao ovo, kalendar valjda postoji, nemam pojma. Jedna ozbiljna liga mora da napravi kalendar da se zna unapred, da daj Bože neko od predstavnika igra u Evropi, pa da se onda prilagođava. Videćemo kako će da izgleda. Ne očekujem ništa dobro od srpske lige, pošto je naše iskustvo kada sude srpske sudije, to nije cirkus, već malo više od toga. Nemam problem da kažem. Ništa ne očekujem, sve vam je jasno. Ovih 20.000 ljudi svima je jasno kojim tokom je išlo sve”, zaključio je Obradović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics