Žakelj: Praznik za navijače

Košarkaši Budućnosti su večeras u svojoj dvorani poraženi od ekipe Partizana, 83:89, a svoj komentar nakon meča dao je šef struke podgoričana, Andrej Žakelj.

,,Čestitke Partizanu, odigrali su dosta dobru utakmicu. Došli su sa najjačih 12 igrača, tako da svakako je bila utakmica za navijače, neki praznik. Odlično je bilo i atmosfera. Što se nas tiče, bili smo na energetskom nivou kojem sam želeo, imali smo pad u trećoj četvrtinom, ali smo se vratili odbranom i lakim poenima. Na kraju je možda individualni kvalitet rivala odlučio. Moji momci su dali sve što su mogli u ovom momentu. Hvala navijačima što su nas bodrili u ovakvom broju, bio je pravi užitak”, izjavio je Žakelj.

O kritičnom početku treće četvrtine.

,,Mislim da i Partizan ima padove, svi imaju padove. Bitno je da crne rupe svedeš na minimum, brzo smo se vratili. Mislim da sve ide iz odbrane, bili smo premekani. Nekoliko odluka ne baš najboljih u odbrani, malo lošije smo igrali odbranu. Kada je fokus bio bolji, vratili smo se i na kraju smo se možda i previše potrošili.”

O predstojećem četvrtfinalu i plej-ofu.

,,To je za 14 dana otprilike, imamo još jednu utakmicu, koju moramo da igramo na maksimumu. Skrenuo sam pažnju igračima na sledeću utakmicu, ne na četvrtfinale, koje je najteže za favorite. Bićemo favorit, ko god bude protivnik. Sa energijom, sa kvalitetom koji imamo, moramo to da opravdamo, nema izgovora, ali će biti vrlo teško, ko god da bude protivnik.”

Na pitanje našeg Miloša Nikolića o atmosferi, i potencijalno nekoliko trijumfa više da je i ranije bila ovakva podrška navijača, kao večeras.

,,Da smo mi na početku igrali bolje, verovatno bi i ljudi više dolazili tokom sezone, to sve ide uz to. Mi volimo da igramo ispred publike, svojih navijača. Da li bismo imali pobedu više… Svakako nam znači njihova podrška i nadam se da ćemo se još videti u ovom broju”, zaključio je Žakelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *