Obradović: Nekima sam zakazao već ujutru trening

Košarkaši Partizana su večeras u “Morači” slavili trijumf nad ekipom Budućnost, konačan rezultat bio je 83:89, a svoj komentar, kao i odgovore na pitanja, dao je trener “crno-belih” Željko Obradović na konferenciji za medije.

,,Hvala svim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu, što i mi pokušavamo da im vratimo svaki put kad dođu. Bilo je na zavidnom nivou što se tiče fer pleja svih aktera. Evidentno je da je utakmica odlučena na kraju, kada je Zek Ledej teškim šutem napravio razliku. Posle toga smo odigrali koncentrisano poslednju odbranu. Sitni detalji su odlučili u dobroj košarkaškoj utakmici”, izjavio je Obradović.

,,Jasno je da igramo u tom ritmu i da smo imali dva treninga za pripremu, za razliku od Budućnosti. Zek je propustio pet utakmica i videlo se koliko je bitan u svim segmentima u igri. Može on i bolje, kao i svi ostali. Samo je stvar koncentracije. Budućnost je odigrala veoma dobro, bilo je uživanje za sve koji su gledali.”

Na pitanje našeg kolege Miloša Nikolića, o receptu za nastavak i učinku pojedinih igrača, Željko je odgovorio:

,,Recept je da svi budu na visokom nivou. Igrali smo pre nekoliko dana protiv Olympiacosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, tako da je jasno da košarka ne može da se igra sa pet igrača. Nije samo koš košarka, ima mnogo segmenata u kojima može da se pomogne timu. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava.”

O ambijentu i atmosferi.

,,Nikakav problem nemamo sa Budućnošću, ni mi ovde, ni oni kad dođu u Beograd. Primer je koji treba svi da sledimo. Ja sam za fair play, bitno je da se igrači, a i mi u sporednim ulogama osećamo prijatno.”

O potencijalnom obračunu za finale ABA Lige sa Budućnosti.

,,Iskustvo uči da treba da idemo korak po korak. Setite se Studentskog centra i kako je to izgledalo. Imamo još dve utakmie u Evroligi, imamo šanse da uđemo u plej-in. Dobra stvar je što ima i do nas, pa ćemo videti. Onda da se okrenemo ABA ligi. Rekao sam igračima, pogotovo posle Real Madrida i ispražnjenosti prošle sezone, da se svaki rival poštuje. Ne bih se zaletao da ćemo igrati protiv Budućnosti i u doigravanju ABA lige.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *