Vukčević bira Grčku?

Dobre partije doskorašnjeg košarkaša Partizana Tristana Vukčevića privlače sve više pažnje, nakon meča između Vašingtona i Milvokija došlo je do zanimljivog razgovora između najveće zvezde Helena i potencijalnog reprezentativca Srbije.

“Prišao mi je i rekao da ima i grčko državljanstvo. Iznenadilo me je što mi se obratio na grčkom. Video sam njegovo prezime i nije mi bilo jasno”, izjavio je košarkaš Milvokija posle meča sa Vašingtonom

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić izjavio je sredinom februara da računa na njega, ali Tristan Vukčević bi možda mogao da zaduži opremu druge selekcije. Doskorašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta otkrio je Janisu Adetokunbu da razmatra mogućnost igranja za Grčku, čiji pasoš takođe poseduje.

Vukčević je u noći između utorka i srede odigrao najbolju partiju otkako je sredinom marta pojačao Vašington (14 poena, sedam skokova, tri asistencije), a njegovi Vizardsi su neočekivano savladali Milvoki, drugoplasirani tim Istočne konferencije. Nakon meča Tristan je iskoristio priliku da popriča sa Janisom Adetokunbom, prvom zvezdom Helena i na grčkom jeziku mu poručio da bi mogao da mu se pridruži u nacionalnom timu.

Centru Baksa se dopalo ono što je video od Tristana tokom sinoćnjeg okršaja.

Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj… Momak koji bi definitivno mogao da pomogne Vizardsima i grčkoj reprezentaciji takođe“, dodao je 29-godišnji momak iz Atine u kojoj je i Tristan proveo jedan period detinjstva.

Izjava bivšeg igrača Partizana mogla bi da utiče na planove selektora Pešića, koji je Vukčevića imao u vidu za naredne akcije nacionalnog tima. Ostaje nam da vidimo kako će se situacija razvijati, a ovo bi mogao biti ozbiljan udarac za Orlove obzirom da se radi o talentu koji bi u budućnosti tek trebao da ostvari svoj pun potencijal koji neosporno poseduje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *