Vatutin: U kontaktu smo sa Evroligom, povratak je u domenu naučne fantastike

Prvi čovek ekipe CSKA iz Moskve za ruski Match TV govorio je o tome kako ne postoje šanse da se ruski timovi vrate u najelitnije evropsko takmičenje, a pored toga dotakao se i teme ulaska Dubaija u isto.

Andrej Vatutin, predsednik moskovskog CSKA, rekao je da je povratak ruskih timova u Evroligu u ovom trenutku u “domenu naučne fantastike”:

“U ovom trenutku povratak ruskih klubova u Evroligu je u domenu naučne fantastike. To je čista fantastika. Nisu sazreli uslovi da se razgovara o tome pre nego što se rat završi”.

Takođe je otkrio da i dalje komuniciraju sa ostalim timovima iz Evrolige:

“Moje kolege u Evroligi sve su izrazile tugu zbog odsustva ruskih timova. I dalje smo u kontaktu sa Evroligom kao akcionar organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, ovo nam je veoma važno da se vratimo u ligu kada je to moguće u budućnosti” – rekao je Vatutin.

Dotakao se i mogućnosti ulaska ekipe Dubaija u Evroligu u budućnosti:

„Verujem da ova mogućnost može da podigne nivo Evrolige. Dubai nije samo bogat region već i veliko tržište na Bliskom istoku i Aziji. Postoji potencijal za privlačenje nove publike i tržišta. O tome ćemo opširno razgovarati na sednici akcionara sredinom marta“ – zaključio je predsednik CSKA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics