Dva igrača nisu mogla biti dovoljna za pobedu

Kada imate svega par raspoloženih pojedinaca, nemoguće je ostvariti pobedu. Crvena zvezda je pokušavala da se vrati u utakmicu ali nije uspela. Na kraju, poraz od Bajerna u Minhenu pred većinski srpskim navijačima u “BMW parku”. A vreme je i za naš standardni FloutRate.

Adam Hanga – nije ovo bila noć mađarskog reprezentativca. Dosta grešaka u napadu za Hangu. Nije moglo da popravi utisak ni solidna odbrana tokom 15 minuta na parketu.
FloutRate 1/10

Fredi Gilespi – za sedam minuta pokazao više na parketu nego neki njegovi saigrači. Ostaje nejasno zašto ga trener Sferopulos nije više koristio, pogotovo jer nije imao nijedan faul za vreme koje je proveo na parketu.
FloutRate 2/10

Džavonte Smart – jedna od boljih utakmica američkog beka od dolaska u klub kada govorimo o Evroligi. Ipak, i dalje je šut za tri poena problem za Smarta, stiče se utisak da bi imao mnogo bolji učinak da se fokusira na šuteve za dva poena.
FloutRate 6/10

Stefan Lazarević – ušao, napravio dva brza faula i izašao.
FloutRate 1/10

Jago dos Santos – jako loše šutersko veče omalenog Brazilca ali nema mu se šta zameriti. Jedini plejmejker u ekipi i jedini koji je pokušavao da razigra saigrače.
FloutRate 6/10

Rokas Giedraitis – konačno nešto kraća minutaža za Rokasa ali ni to što je igrao manje nije bilo dovoljno da ima bolji učinak na ovoj utakmici. Kao da ponovo Litvanac tone u seriju loših utakmica koju je već imao početkom sezone.
FloutRate 2/10

Dejan Davidovac – borio se Davidovac, igrao stvarno dobru odbranu i pokazao da ume da bude od koristi ekipi kada je “u elementu”.
FloutRate 3/10

Branko Lazić – kapiten nije ovaj put uspeo da razdrma saigrače svojom energijom na parketu, iako je svoj posao u defanzivi odradio sada već standardno dobro.
FloutRate 1/10

Luka Mitrović – borio se Mitrović sa Ibakom celu utakmicu ali jednostavno nije imao snage da se suprostavi iskusno NBA veteranu. Deluje da se Luka polako vraća u formu u kojoj je bio pre povrede kolena.
FloutRate 5/10

Majk Tobi – “glavni trojkaš” ekipe uz Smarta večeras. Šalu na stranu, naturalizovani Slovenac je bio neprimetan na parketu večeras izuzev te trojke početkom poslednje deonice.
FloutRate 1/10

Džoel Bolomboj – blizu dabl-dabl učinka “Mr Consistency” i dosta duela sa Bukerom i Ibakom ali jednostavno ostao bez snage pred kraj. Nema se šta zameriti Bolomboju na još jednoj partiji koja je za njega ove sezone normalnost.
FloutRate 8/10

Nemanja Nedović – uh… Šta reći o igri Nedovića? Tu je, a u stvari nije. Loše šutersko veče, nije koristio atletske predispozicije koje ima da dolazi do polaganja i iznuđivanja faulova, šutirao za tri previše… Baš loša partija popularnog Nede.
FloutRate 2/10

Janis Sferopulos – teško je “izmisliti” pleja kada imate samo jednog zdravog a nemate adekvatnu alternativu. Ipak, nejasno je da Tobi dobije više minuta od Gilespija koji je bio odličan defanzivno večeras. Sigurno da je na rotaciju uticalo i povratak igrača sa reprezentativne pauze ali to nije opravdanje.
FloutRate 4/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *