Užbinec: Veliki trenutak za naš klub, Mitrović: Cilj je konkuretna i zdrava ekipa

Iza Cedevita Olimpije je još jedna neuspešna sezona. Iako je najbolji slovenački tim došao do trofeja u domaćoj ligi, loša izdanja u Evrokupu i rana eliminacija u doigravanju ABA lige, primorali su čelnike kluba na još jedan “remont”.

Šef struke, Simone Pianigiani, napustio je klub početkom godine. Na njegovo mesto je stigao Zoran Martič, koji jeste uspeo da probudi ekipu ali je saradnja s njim, očekivano, okončana po završetku sezone. Među onima koji su napustili Ljubljanu je i sportski direktor, Vlado Ilievski.

Na mestu sportskog direktora, Ilievskog je zamenio Chechu Mulero. Španac je proveo u Valenciji 19 godina, gde je karijeru započeo kao pomoćni trener, da bi potom funkciju sportskog direktora obavljao devet godina. Sa Mulerom na mestu sportskog direktora, španski klub je osvojio Evrokup, Endesa ligu i Endesa Superkup.

Veliko evropsko košarkaško ime stiglo je i na mesto šefa stručnog štaba. Zvezdan Mitrović takođe među svojim uspesima ima trofej Evrokupa. Iste godine je poneo titulu najboljeg trenera tog takmičenja. Uz Evrokup osvojio je i Francusku ligu, te Kup Francuske tri puta.

Nešto ranije ovog dana, Cedevita Olimpija je zvanično predstavila Mulera i Mitrovića.

Prvi se medijima obratio generalni menadžer kluba, Davor Užbinec:

“Dobar dan svima. Drago mi je što smo se okupili u ovako velikom broju. Ovo je veliki trenutak za naš klub. Svjesni smo situacije u kojoj smo bili u protekloj sezoni. Želimo da promjenimo to. Vjerujem da, odabirom koji smo napravili, možemo napraviti dobar tim, koji će nas voditi pobjedama i ono što je važnije, da ćemo stvoriti karakter momčadi koja će biti prepoznata i podržana od svih naših navijača. Protekle sezone smo izgubili karakter koji smo očekivali da ćemo imati. Međutim, moram iskoristiti priliku da se zahvalim našem treneru Zoranu Martiču koji se prihvatio teške uloge. Pokazao je da je vojnik našeg kluba, kada god je bilo teško, podmetnuo je svoja leđa i pomogao. Nažalost, sezona nije bila dobra, pa ni njemu, ni nama koji smo bili u klubu, nije bilo lako”.

“Mi se već mjesecima bavimo pripremom nove sezone, što ćete čuti od sportskog direktora i trenerarekao je Užbinec i reč predao novom sportskom direktoru.

“Dobro jutro. Izvinjavam se što ne razumem vaš jezik. Veoma sam srećan što sam ovde, ponosan sam što sam sportski direktor ovog kluba. Ovo je veliki klub, svi znaju Cedevita Olimpiju. Organizacija u klubu je vrhunska. Ja nisam neko ko voli mnogo da priča, više volim da radim. Ovo je trenutak kada počinjemo da gradimo tim, krucijalni trenutak kada ne smemo da pravimo greške. Prvi korak je bilo angažovanje trenera, čime sam veoma zadovoljan” rekao je Chechu Mulero.

“Hvala na toploj dobrodošlici. Osjecćaj je dobar, poslije 22 godine rada u inostranstvu vraćam se kući. Ja sam rođen u našoj bivšoj državi, imam emotivnu rekaciju da se vraćam na to neko “mjesto zločina” gdje sam počeo da radim i stvaram svoju karijeru. Cedevita Olimpija je klub sa imenom, tradicijom. Naša motivacija je da napravimo iskorak. Da se napravi konkuretna, zdrava i dobra ekipa koja će pokazati energiju, igrati kvalitetno i početi stvarati dobre rezultate. Ta motivacija nas je privukla da dođemo ovdje i radimo” istakao je crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović.

Usledila su pitanja novinara, vezana za nova pojačanja i status slovenačkih igrača u klubu, na šta je Muler kratko odgovorio:

“Slovenački igrači su nam jako bitni, sigurno će ih biti u timu ali to je sve što sada možemo reći. Još uvek je rano da pričamo o novom rosteru”.

Na pitanje da li će Cedevita Olimpija zadržati neke od igrača koji su prethodne sezone bili deo kluba, Muler odgovara:

“Naravno ali trenutno ne mogu da kažem koji igrači su u pitanju”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics