Anđušić: Verujem da ću razgovarati sa ljudima iz kluba

Danilo Anđušić je u intervjuu za MozzartSport pričao o sezoni iza nas, novom ugovoru, svom šuterskom kampu,…

Najpre je Anđušić sumirao utiske iz prethodne sezone:

“Generalno, ova sezona je bila jako teška. U svakom smislu. Bila je neuspešna, bez ijednog trofeja. Mnogo problema smo imali tokom cele godine. Na kraju i ovo srpsko prvenstvo se završilo tako kako se završilo. Nekako ova sezona ostavlja gorak ukus, sigurno će biti potrebno vremena da se sve to preboli i pređe preko toga.”

Smatra Anđušić da ove sezone u dosta utakmica nisu imali ni sreće:

Nedostajalo je svega po malo. I sreće… Od 13 utakmica na jednu loptu samo jednu smo rešili u našu korist, što je stvarno neverovatan podatak. Kada pogledaš sve to, vidiš koliko ti je malo nedostajalo, al i mnogo. Sigurno sreća, sigurno neke stvari unutar ekipe… Generalno, mnogo toga nije funkcionisalo. I zbog toga smo završili tako.”

Ovakva sezona je došla nakon odlične sezone, u kojoj su crno-beli zamalo otišli na fajnal-for, a smatra da su malo “poleteli” nakon te sezone:

“Mislim da smo svi zajedno malo poleteli. Očekivanja i mi sami koji smo bili tu… Ne volim da se vraćam na tu sezonu, iako je bila sjajna. Jer znam da nam je malo falilo, mnogi kažu da smo tada igrali najbolju košarku u Evropi i da bismo vrlo verovatno napravili nešto da smo otišli na fajnal-for. Ali, opet to je sve ono šta bi bilo, kad bi bilo. Verujem da smo u celoj toj situaciji svi malo poleteli i mislili da možemo da odemo korak dalje. I verovali smo u to. Verujem da smo imali kvalitet za to. Ipak, sve te neke sitne stvari koje su uticale tokom sezone su razlog zbog čega nismo uspeli.”

Anđušiću je istekao ugovor sa Partizanom, i još uvek čeka na razgovor sa klubom:

“I, čekamo… Istekao mi je ugovor, još nisam pričao sa klubom. Verujem da ću pričati sa njima. Videćemo šta će se dešavati. Treba mi malo vremena da odmorim od svega, da malo i ja sumiram utiske. Pa ćemo videti šta dalje. Svi bismo mi voleli da to bude što pre, kako bismo uplovili u mirno leto. Ali ne želim da žurim, imamo vremena. Videćemo u kom će smeru to ići. Polako vremena.”

Dok čeka, posvetiće se svom šuterskom kampu:

“Stvarno mislim da je to poenta svega. I to je moto koji želim da prenesem na njih, kao neko ko je imao nimalo laku karijeru, bio sam mnogo puta u teškim trenucima, a opet uspeo da se održim dobar broj godina na najvišem mogućem nivou. Želim da im kažem da veruju u sebe, bez obzira da li se sutra bavili sportom ili ne.”

Istakao je i da ne bi želeo da bude trener nakon karijere:

“Ne želim da budem trener posle igračke karijere. To sigurno.”

Za kraj, imao je reči hvale za kapitena Partizana, Kevina Pantera, koji je ostavio najpozitivniji utisak na njega u prethodne dve sezone:

“On je čovek koji je dugi niz godina vrhunski igrač. Njegov pristup samom treningu me zadivio. Gde je on uvek prvi u hali, a poslednji izlazi. Vodi računa o svemu, trenira najviše. Njegov mentalitet je na mene stvarno ostavio snažan utisak. Pored svih tih pritisaka, čak i nekih loših partija, način na koji je on izlazio iz svega toga i šta je pružao na terenu, meni je stvarno bio neverovatan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics