Ulm dočekuje Huventud u 1/8 finala Evrokupa

Mart je mesec u kom dolazi do zagrevanja pred usijanje kada je košarkaška sezona u pitanju, mnoštvo kvalitetnih duela je pred nama a sve prave zaljubljenike raduje vest da počinje nokaut faza Evrokupa. Ulm će na svom terenu dočekati Huventud, a stilovi igre koje gaje ove ekipe garantuje uživanje.

Oba tima regularni deo sezone završila su sa istim skorom od osam pobeda i deset poraza, uz napomenu da ih je na tabelama grupa A i B razdvajalo jedno mesto na osnovu koga je Ulm domaćin u ovom duelu.

Ako se osvrnemo na istoriju susreta ova dva tima blaga prednost je na strani Huventuda uz napomenu da se radi o malom uzorku, gosti na prethodna tri duela imaju dve pobede pa bi Ulm eventualnim trijumfom izjednačio skor.

Kada govorimo o uzdanicama jednih i drugih, videćemo da obe ekipe imaju osnovan razloga da se nadaju plasmanu u narednu rundu.

Počećemo od Ulma, odnosno Trevona Vilijamsa koji je na poslednjih 17 utakmica bio dvocifren, na to dodavši minimum pet skokova. Mladi plejmejker nemačke ekipe Huan Nunjez, ima minimum tri asistencije na prethodnih 14 deula, što dobrim delom utiče na njegov indeks korisnosti koji je minimum 11 u poslednjih 12 kola Evrokupa.

Foto: Joventut Badalona

Sa druge strane iskustvo koje sa sobom nosi Pau Ribas koji je se nalazi na desetom mestu večne liste igrača po broju ubačenih trojki Evrokupa sa 171 pogotkom kroz karijeru, te sjajni Andreas Feliz sa prosečnim indeksom korisnosti od 18,4 po meču biće najveće pretnje domaćinu.

Susret počinje u 19 časova i 30 minuta, uz napomenu da se igra samo jedan meč pa uz kvalitetan pristup oba tima možemo očekivati meč na veliki broj poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *