Trinkijeri: Moje srce je uvek ovde!

Košarkaši Žalgirisa su nakon dobrog početka u Štark Areni, pretrpeli poraz od Partizana, svoj petnaesti ove sezone. Svoje viđenje ovog duela novinarima je dao trener gostiju Andrea Trinkijeri.

“Pre svega voleo bih da čestitam Željku i Partizanu jer su odigrali super solidnu utakmicu i na kraju su bili bolji. Verujem da je moj tim odigrao sjajnu utakmicu, samo nam nedostaje još jedan igrač koji bi mogao da nam pomogne u napadu. Odlično smo čuvali Pantera. Nismo našli način da sačuvamo Doužera, to je moja odgovornost. Ne igra on uvek ovako, ali večeras je bio vrlo efikasan. Nakon nekih 30 minuta dobre košarke, čim smo malo stali u odbrani, počeli smo da se mučimo. Nemam mnogo čega da kažem svojim igračima, samo da je tužno kada ponekad trener veruje u talenat igrača više nego što on veruje u sopstveni talenat. To je sve što imam da kažem.” – izjavio je italijanski stručnjak.

Po završetku izlaganja na engleskom Trinkijeri je bio vidno entuzijastičan da počne sa odgovorima na pitanja na srpskom.

“Utakmica je bila ‘pull-up’ Doužera. Igraš protiv dobre ekipe, velike. Moraš uvek da znaš gde je početak problema. Nismo uspevali da zaustavimo jedan na jedan sa 10-15 driblinga. Ja mislim da je to težak šut ali ubacio ga je svaki put. Onda kad smo počeli to da pokrivamo onda se nešto drugo otvorilo. Mi od Pantera nismo ništa dobili.” – odgovorio je na pitanje novinara zbog čega njegova ekipa nije uspevala da zaustavi Partizan posle preuzimanja.

Upitan da prokomentariše ovacije koje je dobio od navijača Partizana odgovorio je – “Neko može ceo život da radi, može da zaradi trofeje, ali ovo je ono što ti niko ne može oduzeti. Na kraju krajeva, za to se radi. Ja sam ovde sve dao, dobro, loše. Sve. Neko iz Partizana mi je neke dobre stvari rekao koje za mene vrede više od rezultata, od titula. Ja ću biti uvek zahvalan, moje srce je uvek ovde. Ja nemam ništa pametnije da kažem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *