Sjajne partije Giedraitisa i Hange za važnu pobedu

Pokazala je Crvene zvezda karakter večeras. Nakon loše partije pre dva dana, večeras je odbrana bila na najvišem mogućem nivou, a kada je tako, do pobede se mnogo lakše dolazi.

Dalibor Ilić – startovao je meč u prvoj petorci i nije bio loš defanzivno za pet minuta provedenih na parketu. Promašio je dva slobodna bacanja.
FloutRate 1/10

Fredi Gilespi – sedam minuta na terenu i dva poena i tri skoka. S obzirom na povredu Tobija i nekoliko ozbiljnih udaraca koje je pretpreo roviti Mitrović ostaje nejasno zašto nije dobio veće minute. Gilespi ovaj put nije upao u problem sa faulovima, imao je samo jedan.
FloutRate 2/10

Jago dos Santos – nije ponovio partiju kao pre dva dana, ali je opet igrao prilično dobro. Iako statistički to nije izgledalo posebno ( 5p, 3as ), uopšte nije imao loše veče omaleni Brazilac.
FloutRate 4/10

Luka Mitrović – vratio se Luka posle povrede i za nešto više od 12 minuta upisao šest poena i tri skoka. Možda bi imao veću minutažu na meču da nije imao nezgodan sudar glavom sa Kajl Hajnsom u prvom poluvremenu.
FloutRate 3/10

Dejan Davidovac – odlična odbrana Davidovca gde je u nekoliko navrata čak čuvao i igrače na poziciji “četvorke” i odradio sasvim solidan posao. Za malo više od 20 minuta na parketu popunio je skoro sve statističke kolone ( 3p, 3sk, 2as, 2uk ).
FloutRate 5/10

Rokas Giedraitis – 22 poena, šest skokova i dve ukradene za 28 minuta. Uprkos pet ličnih grešaka, neverovatna odbrana večeras uz sjajnu ofanzivnu partiju “probuđenog” Litvanca zaslužila je najvišu moguću ocenu.
FloutRate 9/10

Branko Lazić – još jedno odlično izdanje kapitena tima u defanzivi. Sjajnom odbranom neutralisao je bekove protivničkog tima i tome dodao pet skokova kao nagradu za uložen trud. Kao i Rokas, i on je utakmicu završio ranije zbog pet ličnih grešaka.
FloutRate 4/10

Adam Hanga – najbolja partija mađarskog reprezentativca od dolaska u klub. Bio je svuda! Jeste se “ispromašivao” za tri poena ali učinak u napadu i odbrani je bio nemerljiv ( 7p, 6sk, 3as, 4uk ). Sjajno se snašao u ulozi plejmejkera većim delom poslednjeg perioda meča i postao “čovek iz senke” zaslužan za pobedu na ovoj utakmici.
FloutRate 8/10

Majk Tobi – nije se bilo šta oceniti za 27 sekundi provedenih na parketu. Pad koji je doživeo nije bio nimalo naivan pa ostaje nada da povreda koju je zadobio Tobi nije ozbiljnije prirode.
FloutRate – bez ocene

Miloš Teodosić – devet poena i pet asistencija za “dirigenta” crveno-belih. Mučio se da pogodi koš večeras ali je u vrlo bitnim trenucima pogodio dve trojke. Kao i uvek, bilo je nekih asistencija koje ostavljaju u čudu.
FloutRate 5/10

Džoel Bolomboj – vratio se “na staro” posle dve-tri lošije partije Amerikanac. Ponovo je bio stub odbrane u reketu i nije dozvoljavao lake poene.
FloutRate 6/10

Nemanja Nedović – za sedam minuta na parketu osam poena i dve ukradene lopte i odličan ulazak u utakmicu Nedovića ali ta povreda ga je nažalost odvojila od daljeg toka utakmice. Bitno je da povreda ne bude ozbiljnije prirode.
FloutRate 6/10

Janis Sferopulos – odlično vođenje utakmice od početka do kraja. Na vreme je Grk sekao nalete protivnika, igrači su slušali njegove savete i to je donosilo rezultat.
FloutRate 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *