Mesina: Nismo imali energije da odgovorimo Zvezdi

Nisu uspeli košarkaši Olimpije Milano da ostvare treću uzastopnu pobedu u Evroligi. Nešto slabija defanziva je presudila meč a trener Etore Mesina je nakon meča izneo svoje utiske:

“Čestitke Crvenoj zvezdi. Mislim da smo igrali sa jako slabom energijom i da smo bili opterećeni fizički, pogotovo pritiskom koji su imali na našim bekovima svih 40 minuta, igrači poput Hange, Lazića, Giedraitisa… Fizički vrlo jaki igrači koji su bili teški da se napadnu. Ponavljam, tim je imao jako malo energije, na kraju, ipak smo odigrali pet utakmica u deset dana. Moramo kao tim da zadržimo glavu uspravno, jer daju sve od sebe, vratićemo se treninzima i pronaći način da prebolimo ovaj poraz na neki način.”

Na konstataciju novinara da ekipa nije uspela da se možda vrati u poslednjoj deonici, kao i šta je bio problem u porazu od Zvezde.

“Izvinjavam se, stvarno ne razumem pitanje. Kao što sam već rekao, imali smo jako malo energije ali ovaj sastav daje svoj maksimum. Ne zaboravite da imamo nekoliko igrača koji su povređeni i u procesu oporavka su. Igrači poput Šildsa, Loa, Mirotića… To su sve jako bitni igrači za rotaciju a bez njih logično je da naša rotacija nije kompletna. Naravno, imamo igrače koji će iskočiti kao što je to večeras bio Đordano Bortolani. Ipak, raspored je takav da od igrača zahteva fizičku spremu na najvišem mogućem nivou, naš fizio tim radi sve što je u njihovoj mogućnosti da što brže oporave igrače.”, rezignirano je rekao italijanski stručnjak pa nastavio:

“Večeras nismo imali energije, odbrana protivnika je bila sjajna i fizički zahtevna a mi nismo imali odgovarajuće rešenje na tako nešto. Jednostavno, imamo veliki problem sa iscrpljenošću igrača i to je to.”

Stigao je Rodni Mekgruder u grad mode. Bivši NBA košarkaš nije večeras imao svoj debi ali se očekuje uskoro.

“Stigao je relativno skoro, odradio je medicinske preglede, potpisao ugovor i odradio jedan trening. Ono što je sigurno je da je on vrlo zreo igrač, jako dobra osoba i sigurno je da će nam biti od pomoći. Odličan je igrač koji može sjajno da koristi “close out” i napada koš.” , zaključio je Etore Mesina.

Olimpija Milano se nakon večerašnje utakmice nalazi na 12. poziciji sa skorom 9-12 i sledeći meč ih očekuje u nedelju u nacionalnom prvenstvu kada dočekuju ekipu Tortone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics