Sferopulos: Zasluženo smo pobedili

Nakon sjajne i strpljive partije njegovih izabranika, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos imao je razloga za zadovoljstvo. Neposredno po završetku utakmice izneo je svoje prve utiske:

“Želim da čestitam svim igračima, ne samo Bolomboju iako je Džoel odradio sjajan posao, imao je jednu od najboljih partija karijere. Ali mislim da je čitava ekipa odradila sjajan posao, svaki igrač koji je dobio minute bio je vrlo koncentrisan, svaki je radio prave stvari. Davali smo pametne faulove, igrali smo sa mnogo strpljenja. Kada je Fener dva puta, u prvoj i trećoj deonici dizao vođstvo nismo paničili, a posle smo pronašli pravi način da ih napadnemo i mislim da smo u poslednjoj četvrtini, kada smo uspeli da izjednačimo, pokazali karakter, odigrali sjajno napadački, u odbrani igrali sa mnogo požrtvovanja, čvrsto, nismo im dozvolili lake poene. Mislim da je to odlučilo utakmicu koju smo, kada se sve sagleda, zasluženo pobedili.”

Najavio je i vrlo bitan duel za dva dana sa ekipom Partizana: “Sledeća utakmica je posebna za nas jer igramo protv našeg najvećeg rivala Partizana i sada posle ove pobede smo dobro psihički spremni za taj duel, vrlo važan za nas.”

Prokomentarisao je i debi Nikole Topića i njegovu prilično veliku minutažu: “Bila je ovo njegova prva evroligaška utakmica u kojoj je imao važnu ulogu. Računam ozbiljno na njega, on je veoma talentovan i biće sve važniji za naš tim i mislim da će nam biti od velike pomoći ove sezone.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics