Sferopulos: Trudimo se da budemo sve bolji

Ubedljivom pobedom nad Albom, košarkaši Crvene zvezde su se vratili na pobedničke staze posle dva uzastopna poraza prethodne nedelje. Trener Janis Sferopulos je izneo svoje utiske nakon utakmice:

“Mislim da smo danas dobro startovali utakmicu da ispratimo plan, a to je da kontrolišemo ritam utakmice. Alba je ekipa koja puno trči i koja želi da iz tranzicije pogađa poene. U odbrani smo radili pametno u njihovoj odbrani pika i čuvanju perimetra. Mislim da smo na startu drugog poluvremena i kako smo igrali treću četvrtinu bili dobri, zato smo dominirali. Zbog toga smo imali dvocifrenu prednost, kontrolisali smo skok bolje u drugom poluvremenu. Mislim da smo ovu pobedu 100 posto zaslužili. Želim da se zahvalim navijačima na podršci, trudimo se da napredujemo, da budemo sve bolji i svi se zaista trude da ispunimo ovaj cilj.”

Govorio je o tome koja je tajna dobre igre u drugom poluvremenu, a zašto uglavnom ekipa loše startuje utakmice.

“Pre svega, trudili smo se da igramo bolju utakmicu nego u prvom poluvremenu, da popravimo odbranu da bi igrali bolje. Najbitnije je da na početku, kada ste anksiozni, budete dobri, jer kada se utakmica nastavi igrači su obično više fokusirani i bolje igraju.”, rekao je grčki stručnjak.

Na pitanje o tome kako će u sledećem kolu Adam Hanga igrati protiv svog bivšeg tima, Sferopulos je uz osmeh odgovorio: “Ne znamo da li će Adam biti spreman. Probaćemo da ga pripremimo, nadam se da će igrati, ali to ne znamo sada. Plan je da igra sledeće nedelje.”

O tome da li je imao ceo tim i kakav je osećaj imati ceo tim na raspolaganju: “Da ti iskreno kažem, nemam još uvek ceo roster. Ilić ima problema sa leđima, tu nije ni Kuzmić. Ali sigurno da sam zadovoljan zbog toga što su neki igrači koji su bili povređeni spremni da se vrate, tako da se nadam da će naredne nedelje svi biti tu.”

O potencijalnim pojačanjima: “Vidite, želim da kažem da predsednik i menadžment uz nas radimo ono što je najbolje za tim. Ako uspemo da nađemo igrača koji može da napravi razliku, mi ćemo ga dovesti. Ali ne želimo da dovedemo igrača tek da bi ga doveli, jer trenutno imamo dobro popunjen roster.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics