Na krilima Nedovića i Giedraitisa Zvezda došla do pobede

Crvena zvezda je ostvarila novu pobedu u Evroligi. Vreme ja za sada već standardni FloutRate.

Marko Simonović – za sedam minuta nikakav učinak vredan pomena. Nije delovao raspoloženo za igru u utakmici u kojoj je mogao imati veliku minutažu.
FloutRate 1/10

Jago dos Santos – za razliku od prethodna dva kola, nešto veća minutaža za Jaga. Vratio je to sa četiri asistencije, ali je opet pokazao da ume da pretera u određenim situacijama.
FloutRate 4/10

Rokas Giedraitis -izgleda da Rokas ume da odigra samo protiv bivših klubova ove sezone. Šalu na stranu, deluje da je konačno povratio samopouzdanje koje mu je falilo u dosadašnjem toku sezone. Takođe, polako i trener Janis Sferopulos pronalazi akcije kojima Litvanac dobija prostor za šut.
FloutRate 8/10

Dejan Davidovac – nije ga bilo nigde, a onda BUM! Tri vezane trojke za Davidovca i ponovo dobar posao u odbrani.
FloutRate 3/10

Branko Lazić – kapiten crveno-belih nije imao veliku minutažu, a ni šut ga nije služio. No, kao i uvek odigrao je dobro u odbrani.
FloutRate 2/10

Luka Mitrović – sjajna prva četvrtina Mitrovića. Sigurno bi njegov učinak statistički bio bolji, ali nije bilo potrebe umarati jednog od najboljih igrača Zvezde ove sezone. Zato i “skromnih” 15 minuta na parketu za njega.
FloutRate 5/10

Majk Tobi – kao i Marko Simonović, nije se video na parketu. Ubeležio 13 minuta na parketu i postigao dva poena.
FloutRate 1/10

Miloš Teodosić – ponovo je Zvezdin mađioničar odradio svoj deo posla. Nije forsirao šut, a nije bilo ni potrebe.
FloutRate 6/10

Džoel Bolomboj – može se reći nešto “slabija” partija za uvek standardnog Amerikanca. Ipak, njegovih pet poena i šest skokova su bili dovoljni sa njegove strane u ovakvoj utakmici.
FloutRate 5/10

Nemanja Nedović – ovakav Nedović je potreban Zvezdi. Racionalna raspodela šuta za tri, dosta prodora koji su se završavali poenima ili ekstra pasevima. Na kraju, sjajnih 20 poena za 21 minut na terenu.
FloutRate 8/10

Šabaz Nejpir – 15 minuta nakon povratka na parket i devet poena uz tri asistencije. Šabaz od povrede nosa deluje sve bolje iz utakmice u utakmicu. Za navijače Zvezde bi bilo dobro ako bi se ovaj spori povratak malo ubrzao, ali bitno je da Nejpir ponovo deluje kao igrač koji veruje u svoje sposobnosti.
FloutRate 5/10

Janis Sferopulos – Odlična utakmica za trenera Sferopulosa. Vršio je izmene pravovremeno, nije dozvoljavao opuštanje u odbrani celim tokom meča. Ekipa je imala sjajan protok lopte i ideju u napadu kojim je grčki stručnjak dokazao svoje neosporno znanje, ali i pokazao svojim reakcijama pored terena pred sam kraj meča da neće dozvoljavati opuštanje u bilo kom trenutku.
FloutRate 8/10

Stefan Lazarević je bio jedini koji nije ušao na parket na ovoj utakmici iako je bio u protokolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *